Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-kommissionen

Pressemeddelelse

Bruxelles, den 11. februar 2013

Europa-Kommissionen på jagt efter Europas bedste klimaløsninger

I dag udskriver EU’s klimakommissær Connie Hedegaard en konkurrence om lavemissionsløsninger med en opfordring til kreative og innovative hoveder fra hele EU om at afprøve deres grønne initiativer i praksis. Klimakonkurrencen er led i Europa-Kommissionens klimakampagne En verden du kan lide.

EU-kommissær Connie Hedegaard udtaler: ”Gennem konkurrencen får du en enestående lejlighed til rent faktisk at gøre noget ved klimaændringerne. Ved at indsende dit projekt er du med til at vise, at det både er praktisk og økonomisk muligt at skabe en verden, vi kan lide, med et klima, vi kan lide. Og det uden at vores tilværelse bliver grå og kedelig.”

http://ec.europa.eu/avservices/photo/photoDetails.cfm?sitelang=en&ref=P-020505/00-04#0

Du har tre måneder til at indsende din egen lavemissions-succeshistorie og dermed deltage i klimakonkurrencen som led i En verden du kan lide. Både enkeltpersoner og organisationer hjemmehørende i en af EU’s medlemsstater kan deltage, og alle klimaprojekter, store som små, er velkomne. Blot skal projektet have som hovedformål at reducere drivhusgasemissionerne.

Et eksempel kunne være en elektrisk cykel til godstransport, en innovativ produktionsproces, der reducerer drivhusgasemissionerne og gør energiregningen mindre, eller bæredygtige bygge- eller varmeløsninger. Over hele Europa er der en lang række praktiske eksempler på en CO2-fattig livsstil, som skaber klimaforbedringer, samtidig med at de højner vores livskvalitet. Klimakonkurrencen som led i En verden du kan lide skal skabe en platform, hvor der kan sættes fokus på sådanne projekter, og hvor de mest kreative, praktisk anvendelige og effektive af dem kan høste fortjent anerkendelse.

Praktiske oplysninger

Blandt de projekter, som går videre til webafstemning på kampagnens websted http://world-you-like.europa.eu/da/, kan du i maj og juni stemme på det projekt, du finder mest kreativt og inspirerende. Blandt de ti projekter, der høster flest stemmer i webafstemningen, kårer en jury med Connie Hedegaard i spidsen tre vindere, som vil blive hyldet ved Sustainia- prisoverrækkelsesceremonien i København i oktober 2013, hvor vores kampagnepartner Sustainia, et internationalt bæredygtighedsinitiativ, er vært. Sustainia arbejder på at indkredse og fremme anvendelsen af allerede eksisterende løsninger og har Arnold Schwarzenegger som frontfigur.

Kampagnen fokuserer i særdeles på fem lande: Bulgarien, Italien, Litauen, Polen og Portugal. I disse lande får vinderne deres projekter med i en national plakatkampagne i efteråret 2013.

Baggrunden for kampagnen

Konkurrencen er led i kampagnen En verden du kan lide. Med et klima du kan lide. Siden kampagnen blev søsat i oktober 2012, har den fået støtte af over 20 000 på de sociale medier og af over 130 officielle partnere, herunder offentlige myndigheder, ngo’er, forskere og virksomheder. Den har til formål at præsentere eksisterende omkostningseffektive løsninger til opnåelse af EU’s mål om at nå en reduktion af drivhusgasemissionerne på 80-95 % i 2050 samt at tilskynde til at finde nye løsninger.

Links

Yderligere oplysninger om kampagnen og konkurrencen, herunder om udvælgelseskriterier, findes på kampagnens websted og på Facebook og Twitter:
http://world-you-like.europa.eu/da/

https://www.facebook.com/EUClimateAction

https://twitter.com/EUClimateAction #worldulike

Yderligere oplysninger om Sustainia-prisen, se http://www.sustainia.me/

Yderligere oplysninger om køreplanen for omstilling til en konkurrencedygtig lavemissionsøkonomi i 2050, se Generaldirektoratet for Klimas websted

http://ec.europa.eu/clima/policies/roadmap/index_en.htm

Kontaktpersoner:

Isaac Valero Ladron (+32 2 296 49 71)

Stephanie Rhomberg (+32 2 298 72 78)


Side Bar