Navigation path

Left navigation

Additional tools

Evropska komisija – Sporočilo za medije

Okolje: seznani se o svoji porabi vode z vodnim obsedencem Valterjem

Bruselj, 22. maja 2012 – Evropska Komisija je danes objavila novi viralni video kot del kampanje „budna generacija“ (Generation Awake!), ki potrošnike opozarja na nevarnosti netrajnostnih vzorcev potrošnje. Video predstavlja vodnega obsedenca Valterja, nevrotično vedro, ki govori o čezmerni uporabi vode. Video je povezan s spletno stranjo budna generacija, večjezično spletno stranjo, ki želi pomagati državljanom, da razmislijo o svojih potrošniških navadah in spremenijo svoje obnašanje, da bi živeli bolj trajnostno.

[Upoštevajte, da je video vključen v spletno različico tega sporočila za javnost]

Številne druge dejavnosti se bodo kot del kampanje prav tako začele letos, vključno z novim oddelkom na spletni strani, ki obravnava vodni odtis proizvodov, npr. kavbojk, hamburgerjev ali piva. Natečaj za video, namenjen splošni javnosti, se bo začel septembra 2012, prireditve za navdih ljudi in spreminjanje vzorca obnašanja pa bodo zgodaj v jeseni organizirane v Italiji, na Nizozemskem, v Romuniji in Španiji.

Ozadje

Budna generacija je kampanja Evropske komisije o učinkovitosti virov. Cilj je povečati ozaveščenost o okoljskih, gospodarskih, socialnih in osebnih posledicah netrajnostne uporabe virov, ter sprožiti spremembe v vzorcih potrošnje in obnašanja. Končno je cilj pomagati državljanom, da rutinsko razvijejo refleks odgovorne potrošnje.

Spletna stran kampanje, ki je na voljo v 23 jezikih EU; je od začetka v oktobru 2011 pritegnila več kot 200 000 obiskov strani. Video kampanjo si je ogledalo več kot milijon ljudi, spletna stran facebook (www.facebook.com/generationawake) pa je pritegnila skoraj 13 000 privržencev. Kampanja je bila posebej oblikovana za mestno mladino in družine v Evropski uniji, ne le za ozaveščanje o učinkovitosti virov, temveč tudi da bi jih spodbudila k spremembi njihovih navad.

Več informacij:

Vse informacije so na večjezični spletni strani kampanje:

www.generationawake.eu

Facebook stran kampanje: www.facebook.com/generationawake

Kontaktni osebi:

Joe Hennon (+32 22953593)

Monica Westeren (+32 22991830)


Side Bar