Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio – lehdistötiedote

Ympäristö: Opettele Veikko Vesipedon kanssa käyttämään vettä järkevämmin

Bryssel 22. toukokuuta 2012 – Euroopan komissio käynnisti tänään Generation Awake! -kampanjan osana uuden kiertovideon, jossa kuluttajille kerrotaan kestävän kehityksen vastaisiin vedenkulutustapoihin liittyvistä vaaroista. Videolla esiintyy Veikko Vesipeto, neuroottinen muovisanko, joka varoittaa liiallisesta veden käytöstä. Videosta on linkki monikieliselle Generation Awake website -sivustolle, jonka tarkoituksena on saada kansalaiset pohtimaan kulutustottumuksiaan ja auttaa heitä muuttamaan käyttäytymistään kohti kestävämpää kehitystä.

[Tämän lehdistötiedotteen verkkoversio sisältää linkin videoon]

Tänä vuonna kampanjan puitteissa toteutetaan myös useita muita toimia. Niihin kuuluu esimerkiksi sivuston uusi osio, jossa tarkastellaan farkkujen, hampurilaisten ja oluen kaltaisten hyödykkeiden vesijalanjälkeä. Syyskuussa 2012 avataan suurelle yleisölle tarkoitettu videokilpailu, ja alkusyksystä Alankomaissa, Espanjassa, Italiassa ja Romaniassa järjestettävissä suorissa tapahtumissa pyritään kannustamaan kansalaisia muuttamaan käyttäytymistään.

Tausta

Generation Awake on Euroopan komission käynnistämä kampanja resurssitehokkuuden puolesta. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta kestävän kehityksen vastaisen resurssienkäytön ympäristöllisistä, taloudellisista, sosiaalisista ja henkilökohtaisista vaikutuksista ja muuttaa kansalaisten käyttäytymistä ja kulutustottumuksia. Lopullisena tavoitteena on auttaa kuluttajia ottamaan vastuulliset kulutustottumukset tavaksi.

Kampanjan sivusto, joka on laadittu 23:lla EU:n virallisella kielellä, avattiin lokakuussa 2011, ja se on kerännyt jo yli 200 000 käyntikertaa. Kampanjavideon on nähnyt yli miljoona katsojaa, ja Facebook-sivulla (www.facebook.com/generationawake) on lähes 13 000 fania. Kampanja on suunniteltu erityisesti nuorille kaupunkilaisille ja perheille kaikkialla Euroopan unionissa. Sillä ei pyritä yksinomaan lisäämään tietoisuutta resurssitehokkuuden merkityksestä vaan myös kannustamaan kohdeyleisöä muuttamaan kulutustottumuksiaan.

Lisätietoja:

Kampanjan monikielinen internetsivusto: www.generationawake.eu

Kampanjan Facebook-sivu: www.facebook.com/generationawake

Yhteyshenkilöt:

Joe Hennon (+32-2) 295 35 93

Monica Westeren (+32-2) 299 18 30


Side Bar