Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen – Pressemeddelelse

Miljø: Bliv klogere på dit vandforbrug med Vandvittige Walter

Bruxelles, den 22. maj 2012. Europa-Kommissionen lancerer i dag en ny viral video, der er en del af “Generation Awake”-kampagnen, som har til formål at oplyse forbrugerne om ikke-bæredygtige forbrugsmønstre. Videoen handler om den neurotiske spand, Vandvittige Walter, som gør os opmærksomme på overdrevent vandforbrug. Videoen linker til den flersprogede Generation Awake-hjemmeside, som skal få os til at tænke mere over vores forbrugsvaner og hjælpe os med at ændre adfærd, så vi kan leve mere bæredygtigt.

[Please note that a video is embedded in the online version of this press release]

Som en del af kampagnen bliver der også søsat en række andre aktiviteter i år, herunder en ny del af hjemmesiden, der viser forskellige varers – f.eks. jeans’, hamburgeres og øls - såkaldte vandfodaftryk. I september 2012 bliver der udskrevet en videokonkurrence for offentligheden, og i det tidlige efterår vil der være live-arrangementer i Italien, Nederlandene, Rumænien og Spanien, som skal inspirere folk og tilskynde dem til at ændre adfærd.

Baggrund

Generation Awake er Europa-Kommissionens kampagne for effektiv ressourceudnyttelse. Målet er at gøre os bevidste om de miljømæssige, økonomiske, sociale og personlige konsekvenser ved ikke-bæredygtig udnyttelse af ressourcerne, og få os til at ændre vores forbrugsmønstre og –adfærd; med andre ord skal ansvarligt forbrug blive en naturlig refleks hos os.

Kampagnehjemmesiden, der er tilgængelig på 23 sprog, er siden lanceringen i oktober 2011 blevet besøgt over 200 000 gange. Kampagnevideoen er ligeledes blevet set af mere end 1 mio. mennesker, og Facebook-siden (www.facebook.com/generationawake) har fået næsten 13 000 fans. Kampagnen er specielt rettet mod unge byboere og familier i hele EU for at gøre dem mere bevidste om, hvor vigtig effektiv ressourceudnyttelse er, og få dem til at ændre vaner.

Yderligere oplysninger:

Få yderligere oplysninger på kampagnens flersprogede hjemmeside:

www.generationawake.eu

Kampagnens Facebook-side: www.facebook.com/generationawake

Kontaktpersoner :

Joe Hennon (+32 2 295 35 93)

Monica Westeren (+32 2 299 18 30)


Side Bar