Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen – Pressemeddelelse

Beskæftigelse: Kommissionen søsætter pilotprojektet "Dit første Eures-job" for at hjælpe unge med at finde et job

Bruxelles, den 21. maj 2012 – Europa-Kommissionen har søsat et pilotprojekt for at hjælpe unge med at finde et job i et andet EU-land. I den indledende fase er det meningen, at "Dit første Eures-job" skal forbedre den grænseoverskridende mobilitet for 5 000 unge. Pilotprojektet skal også give mulighed for at afprøve idéen om at omdanne Eures – netværket af medlemsstaternes arbejdsformidlinger – til et jobcenter på EU-plan.

Som det fremgår af Kommissionens beskæftigelsespakke, der blev fremlagt i april 2012 (se IP/12/380), har Kommissionen til hensigt at forbedre Eures for at skabe større gennemsigtighed på EU's arbejdsmarked og få dem, der søger og skifter job, til at søge hen, hvor jobbene er. Der skal også være lettere og tidstro adgang til oplysninger om ledige job i EU, og arbejdsgiverne skal kunne vælge ud fra en pulje af jobsøgende med de rette kvalifikationer.

László Andor, EU-kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og inklusion, sagde: "Pilotprojektet "Dit første Eures-job" er det første skridt i retning af et mere individuelt udformet arbejdsformidlingssystem, der skal gøre det lettere at finde job i andre europæiske lande. At hjælpe folk, der har de rette kvalifikationer, med at finde job i andre lande, der har brug for disse kvalifikationer, kan være med til at løse arbejdsløshedsproblemerne i Europa."

Som led i ordningen " Dit første Eures-job" vil fire udvalgte arbejdsformidlinger i Tyskland, Spanien, Danmark og Italien hjælpe unge med at finde arbejde i et andet EU-land end deres eget. Unge EU-statsborgere i alderen 18-30 kan få oplysninger og hjælp til at lede efter og søge et job og mulighed for at få økonomisk støtte i forbindelse med udarbejdelse af ansøgning eller deltagelse i kurser. Små og mellemstore virksomheder, dvs. virksomheder med op til 250 ansatte, kan ansøge om økonomisk støtte til delvis dækning af udgifterne til at uddanne nyansatte medarbejdere og til at hjælpe dem med at finde sig til rette.

European Vacancy Monitor og European Job Mobility Bulletin – der begge udkommer i dag – bidrager også til at matche job og jobsøgende på tværs af grænserne. European Vacancy Monitor giver et bredt overblik over den seneste udvikling på det europæiske jobmarked og viser tendenserne i efterspørgslen efter arbejdskraft. Det fremgår af publikationen, at kvalifikationer på højt niveau stadig er en vigtig faktor, når det gælder om at finde jobmuligheder, samtidig med at der i et stigende antal lande ses et fald i antallet af ledige job.

I Job Mobility Bulletin analyseres de ledige stillinger, der slås op på Eures-jobportalen, og der gøres opmærksom på, hvor de bedste jobmuligheder er. I øjeblikket er der størst efterspørgsel efter salgspersonale, finansfolk og personale inden for rengøring og hushjælp og restaurationsbranchen.

Baggrund

Over 5,5 mio. unge europæere søger i øjeblikket arbejde.

Webstedet "Dit første Eures-job" findes på Europa-portalen på følgende adresse: http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob. På webstedet findes nærmere oplysninger om "Dit første Eures-job"-ordningen og om, hvordan man deltager. Derudover findes der på webstedet en brugervejledning, en brochure og en video med detaljerede oplysninger om dette nye EU-initiativ.

Dataene til European Vacancy Monitor kommer fra en lang række forskellige kilder: offentlige arbejdsformidlinger, vikarbureauer, onlinetjenester, Eurostats statistikker over ledige job (arbejdsstyrkeundersøgelsen), de nationale statistiske kontorer og andre relevante kilder.

European Job Mobility Bulletin, der udkommer hvert kvartal, er ligesom European Vacancy Monitor et led i Europa-Kommissionens beskæftigelsespakke og specielt rettet mod folk, der søger arbejde uden for deres hjemregion eller hjemland, og mod Eures-vejledere, der kan tilbyde at hjælpe dem.

Yderligere oplysninger

Se også MEMO/12/363

Dit første Eures-job: http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob

Eures: http://ec.europa.eu/eures

Unge på vej: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=950&langId=da

Initiativet "Muligheder for Unge":

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1006&langId=da

European Vacancy Monitor:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=1283&furtherNews=yes

László Andors websted: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/andor/

Tilmeld dig Europa-Kommissionens gratis e-mail-nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og ligestilling: http://ec.europa.eu/social/e-newsletter

Følg László Andor på Twitter: http://twitter.com/#!/LaszloAndorEU

Jonathan Todd (+32 2 299 41 07)

Nadège Defrère (+32 2 296 45 44)


Side Bar