Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio - lehdistötiedote

Yhteisen maatalouspolitiikan 50-vuotisjuhlakampanja käynnistyi

Bryssel 23. tammikuuta 2012 – Euroopan komissio käynnisti tänään yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) 50-vuotisjuhlan kunniaksi CAP@50-tiedotuskampajan. Yhteinen maatalouspolitiikka on Euroopan yhdentymisen kulmakivi, jonka ansiosta eurooppalaiset ovat saaneet nauttia turvallisesta elintarvikehuollosta ja elävästä maaseudusta jo viiden vuosikymmenen ajan. Vuoden kestävään tiedotuskampanjaan kuuluu vuorovaikutteinen internetsivusto, kiertävä näyttely, audiovisuaalista ja painettua aineistoa sekä tapahtumia niin Brysselissä kuin jäsenvaltioissakin.

2012 on tärkeä vuosi paitsi siksi, että muistelemme mennyttä 50-vuotista historiaa, mutta erityisesti siksi, että katsoisimme tulevaisuuteen kohti yhteisen maatalouspolitiikan uudistamista”, toteaa maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari Dacian Cioloş. ”Vuonna 1962 eurooppalaiset huolehtivat lähinnä siitä, saavatko he riittävästi syödäkseen. Elintarviketurvallisuus on yhä tärkeä aihe, mutta meillä on myös uusia huolia, kuten ilmastonmuutos ja luonnonvarojen kestävä käyttö. Tämän kampanjan avulla voimme pohtia tätä kehitystä.

Tausta

CAP@50-kampanja käynnistettiin tänään toimielinten yhteisessä tapahtumassa Brysselissä tunnuslauseenaan ”Eurooppa ja viljelijät kumppaneina”. Paikalla oli yli 150 vierasta, joiden joukossa nähtiin YMP:n historiaan ja nykyiseen uudistukseen liittyviä henkilöitä EU:n toimielimistä, mutta myös entisiä maatalouskomissaareja sekä sidosryhmien edustajia. (Katso tästä animaatiovideo kampanjan käynnistämisestä.)

EU:n kuudessa perustajajäsenvaltiossa Saksassa (Berliini 20.1.), Italiassa (Verona 2.2.), Ranskassa (Pariisi 27.2.) ja Beneluxmaissa (myöhemmin vahvistettava paikka 4.4.) pidetään edellä mainittuina päivinä myös kansallisia avaustapahtumia.

Vuoden 2012 aikana järjestetään sekä kansallisia että EU:n tason tapahtumia, ja kiertävä näyttely lähtee keväällä 2012 matkalle ympäri Eurooppaa. Näyttely vierailee lukuisissa EU:n toimielimissä ja jäsenvaltioissa.

22-kielisellä 50 vuotta YMP:tä -internetsivustolla on video maatalouden vaikutuksesta jokapäiväiseen elämäämme ja komissaari Cioloşin kampanjaa esittelevä videolausunto. Kaikkialla Euroopassa pidettävistä tapahtumista päivitetään jatkuvasti tietoa sivustolle. Sivuilta voi ladata myös logon 50 vuotta yhteistä maatalouspolitiikkaa – Valmiina tulevaisuuteen.

Lisätietoja

50 vuotta YMP:tä -kampanjan internetsivut (kaikki videot ja logo):

http://ec.europa.eu/agriculture/50-years-of-cap/index_fi.htm

MEMO/12/32

Yhteyshenkilö :

Roger Waite (puhelin: +32 2 296 14 04)


Side Bar