Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

Evropska komisija – sporočilo za medije

Evropska komisija imenovala novo vodjo Predstavništva v Sloveniji

Bruselj, 1. marca 2012 – 1. marca 2012 bo vodenje Predstavništva Evropske komisije v Ljubljani, Sloveniji prevzela Nataša Goršek Mencin.

Nataša Goršek Mencin je doslej opravljala delo vodje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji, kjer je razvila odlične komunikacijske in vodstvene sposobnosti. Na svoje novo delovno mesto prinaša delovne izkušnje iz institucij EU in poznavanje njihovega delovanja, pa tudi obširne izkušnje z mediji in komuniciranjem ter kreativno industrijo.

Pred zaposlitvijo v Evropskem parlamentu je delovala na področju filma in televizije, kjer je opravljala vrsto uredniških in producentskih funkcij. Od leta 1994 do leta 1999 je delala kot urednica in vodja sektorja za igrane programe na javni televiziji TV Slovenija, kjer je pridobila izkušnje kot novinarka, urednica programov in izvršna producentka ter bila odgovorna za pogajanja in nakupe za televizijo, video in splet na mednarodnih avdiovizualnih trgih. Je tudi avtorica vrste scenarijev in dram.

Nataša Goršek Mencin je leta 1992 diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Leta 2001 se je specializirala za evropske integracije in pravo EU na Upravni akademiji v Sloveniji, kjer je leta 2005 opravila uradniški izpit, nato pa se je pridružila ekipi Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Nataša Goršek Mencin bo s svojimi bogatimi in raznolikimi delovnimi izkušnjami okrepila ključno vlogo Predstavništva Komisije v Sloveniji pri komuniciranju z državljani in mediji ter pomagala dodatno izboljšati odnose med Evropsko komisijo in nacionalnimi in lokalnimi organi ter deležniki.

Ozadje

Evropska komisija ima v vseh 27 državah članicah EU predstavništva, ki skrbijo za obveščanje medijev in javnosti o politikah EU ter Komisiji poročajo o pomembnih dogodkih v državi.

Več informacij

Spletišče podpredsednice Evropske komisije Viviane Reding, pristojne za pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo: http://ec.europa.eu/reding

Kontakti:

Matthew Newman (+32 2 296 24 06)

Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)


Side Bar