Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

Europese Commissie - Persbericht

Europese Commissie benoemt nieuw hoofd van de vertegenwoordiging in Brussel

Brussel, 1 maart 2012 – Vanaf vandaag wordt Joseph Jamar hoofd van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Brussel.

Tot nu toe was hij hoofd van de vertegenwoordiging in Nederland. Tijdens zijn loopbaan heeft Joseph Jamar altijd veel aandacht voor communicatie gehad, vooral voor het vinden van nieuwe manieren om beter te communiceren met de burger. Hij startte verschillende vernieuwende projecten, zoals de Europese kmo-week, de Netd@ys, de "Jeugd in beweging"-campagne en de Europese banendag. Hij was ook verantwoordelijk voor het Europees Jaar voor een leven lang leren (1996) en het Europees Jaar voor de mobiliteit van werknemers (2006).

Sinds hij in 1994 bij de Europese Commissie kwam, heeft hij gewerkt voor verschillende directoraten-generaal: Onderwijs en cultuur, Pers en informatie, Onderzoek en, van 2005 tot 2011, Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie.

Joseph Jamar studeerde rechten en internationale betrekkingen aan de universiteit van Leuven, het Europacollege in Brugge en het Instituut voor internationale studies in Genève. Voor hij bij de Europese Commissie kwam, werkte hij eerst tien jaar voor het Europacollege als assistent van de rector en programmadirecteur.

In 1989 trad hij in dienst bij Coopers & Lybrand (nu PriceWaterhouseCoopers), waar hij vijf jaar manager was van het "Euro Info Centre"-netwerk, een instrument om kleine en middelgrote ondernemingen makkelijker te laten deelnemen aan programma's van de Europese Unie.

De vertegenwoordiging van de Commissie in Brussel speelt een belangrijke rol in de communicatie met burgers en de media en in het versterken van de relaties tussen de Europese Commissie en de nationale en regionale overheden en belanghebbenden. Met zijn ruime ervaring zal Joseph Jamar daar zeker toe bijdragen.

Achtergrond

De Europese Commissie heeft vertegenwoordigingen in alle 27 landen van de EU. Ze informeren de media en het publiek over het beleid van de EU en brengen verslag uit aan de Commissie over belangrijke ontwikkelingen in het land.

Meer informatie

Webpagina van vicevoorzitter Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie:

http://ec.europa.eu/reding

Contact:

Matthew Newman (+32 2 296 24 06)

Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)


Side Bar