Navigation path

Left navigation

Additional tools

Comisia Europeană

Comunicat de presă

Bruxelles, 19 noiembrie 2012

Comisia propune posibilități de pescuit pentru anul 2013 în ceea ce privește stocurile de pește care fac obiectul acordurilor internaționale

Astăzi, Comisia Europeană și-a prezentat propunerea privind posibilitățile de pescuit în următorul an (2013) pentru stocurile de pește care sunt gestionate în comun cu părți terțe, cum ar fi Norvegia sau organizațiile regionale de gestionare a pescuitului din întreaga lume. Negocierile internaționale pentru multe dintre stocurile vizate sunt încă în curs de desfășurare. Prin urmare, propunerea include relativ puține cifre în acest stadiu. Ea va fi completată după finalizarea negocierilor cu părțile terțe și organizațiile respective.

Comisarul pentru afaceri maritime și pescuit, Maria Damanaki, a declarat: „Propunerea de astăzi se referă la acele stocuri care sunt gestionate în comun de către UE cu alte țări și în cadrul organizațiilor regionale de gestionare a pescuitului. Pentru mai multe stocuri, Comisia este în curs de a negocia în numele statelor membre ale UE. În cadrul acestor negocieri, Comisia va face tot posibilul pentru a obține cele mai bune rezultate pentru pescarii noștri, respectând, în același timp, avizele științifice. Sper că partenerii noștri și comunitatea internațională își vor manifesta, în egală măsură, angajamentul pentru un pescuit sustenabil.

Propunerea de astăzi, precum și o propunere anterioară din data de 23 octombrie 2012 referitoare la stocurile de pește din Atlantic și din Marea Nordului (IP/12/1148), vor fi discutate în cadrul reuniunii Consiliului pentru pescuit care se desfășoară la Bruxelles în luna decembrie.

Context

În ceea ce privește stocurile de pește exploatate în comun cu țări terțe, Comisia Europeană negociază spre sfârșitul fiecărui an cu aceste țări (Norvegia, Insulele Feroe, Groenlanda, Islanda, Rusia) cantitățile de pește care pot fi capturate în anul următor, pe baza avizelor științifice disponibile.

Pentru stocurile din apele internaționale și pentru speciile de pești mari migratori, precum tonul, Comisia Europeană negociază posibilitățile de pescuit în cadrul organizațiilor regionale de gestionare a pescuitului. După încheierea negocierilor, posibilitățile de pescuit trebuie transpuse în legislația UE.

http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/fishing_rules/tacs/index_en.htm

Contact:

Oliver Drewes (+32 2 299 24 21)

Lone Mikkelsen (+32 2 296 05 67)


Side Bar