Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europeiska kommissionen

Pressmeddelande

Bryssel den 25 oktober 2012

Kommissionen lanserar en barnvänlig miljö-app för smarttelefoner och pekdatorer

EU-kommissionen har lanserat en miljö-app som kan laddas ner till Apple- och Androidprodukter. Zoe Makes a Splash! är en interaktiv digital sagobok som riktar sig till barn mellan sju och elva år och som kan laddas ner gratis. Appen berättar sagan om två nyfikna barn som får se hur viktigt vattnet är för oss. Barnens guide är en groda som kan prata och som också visar barnen vilka problem förorenat vatten kan ge och hur man kan undvika sådant vatten. Roliga animationer och interaktiva inslag växlas med allvarligare utbildningsavsnitt där användarna lär sig om den hydrologiska cykeln och vattenbehandling.

En online-version av berättelsen är också tillgänglig, med en lärarhandledning för att uppmuntra projektbaserade aktiviteter i klassrummet.

Appen och online-versionen av den finns på engelska, franska, tyska, spanska, italienska och polska.

Bakgrund

Appen lanseras som ett av flera vattenrelaterade initiativ.

Kommissionen ska lägga fram en strategi för att skydda EU:s vattentillgångar i mitten av november. Strategin ska styra utvecklingen av vattenpolitiken fram till 2020, finjustera den nuvarande strategin och komplettera eventuella brister.

Det finns flera andra miljörelaterade publikationer tillgängliga för barn, bland annat de populära berättelserna om Tom och Lila för barn mellan fem och sju år (tillgänglig här). Tio titlar kom ut mellan 2001 och 2011 och nästan två miljoner har distribuerats i EU.

För ytterligare information:

Apple Store:

http://itunes.apple.com/lu/app/zoe-makes-a-splash!/id542684376?mt=8&uo=4

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inuistudio.zoemakesasplash

Online-versionen:

http://ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htm

Kontaktpersoner:

Joe Hennon (+32 2 295 35 93)

Monica Westeren (+32 2 299 18 30)


Side Bar