Navigation path

Left navigation

Additional tools

Evropska komisija

sporočilo za medije

Bruselj, 25. oktobra 2012

Potopite se v vodni svet: Komisija izdelala otroku prijazno okoljsko aplikacijo za pametne telefone in tablične računalnike

Evropska komisija je izdelala okoljsko aplikacijo, ki jo lahko naložite na naprave Apple in Android. Zoe Makes a Splash! (Zoe se potopi!) je brezplačna interaktivna digitalna zgodba za otroke od 7 do 11 let. Aplikacija pripoveduje zgodbo o dveh radovednih otrocih, ki spoznavata pomen vode za družbo. Pri tem ju spremlja zgovorna žaba, ki ju opozori na posledice onesnaževanja vode in jima pokaže, kako se lahko onesnaževanju izognemo. Zabavne animacije in interaktivne prvine se izmenjujejo z resnejšimi poučnimi razdelki, pri katerih uporabniki spoznajo, kako deluje vodni krog in kako poteka čiščenje vode.

Zgodba je na voljo tudi v spletni različici skupaj z gradivom za učitelje za spodbujanje projektnih dejavnosti v razredu.

Aplikacija in njena spletna različica sta na voljo v angleškem, francoskem, nemškem, španskem, italijanskem in poljskem jeziku.

Ozadje

Aplikacija je ena od več pobud za varstvo voda.

Evropska komisija bo sredi novembra pripravila načrt za ohranjanje vodnih virov v Evropi. Z njim bo začrtala razvoj vodne politike do leta 2020, izpopolnila obstoječo politiko in zapolnila vrzeli.

Za otroke so na voljo tudi druge okoljske publikacije, še zlasti zelo priljubljene zgodbe o Tomu in Lizi za pet- do sedemletnike (na voljo tukaj). Med leti 2001 in 2011 je izšlo deset zgodb, ki so navdušile skoraj dva milijona bralcev po vsej EU.

Več informacij:

Apple Store:

http://itunes.apple.com/lu/app/zoe-makes-a-splash!/id542684376?mt=8&uo=4

Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inuistudio.zoemakesasplash

Spletna različica:

http://ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htm

Kontakta:

Joe Hennon (+32 22953593)

Monica Westeren (+32 22991830)


Side Bar