Navigation path

Left navigation

Additional tools

Európai Bizottság

Sajtóközlemény

Brüsszel, 2012. október 25.

A Bizottság felkavarja az állóvizet gyerekeknek szóló új, környezetvédelmi témájú okostelefon- és táblagép-alkalmazásával

Az Európai Bizottság Apple és Android eszközökre letölthető, környezetvédelmi témájú alkalmazást indított újtára. A Zoe Makes a Splash! (Zoé és a lefolyón túli világ) ingyenesen letölthető interaktív digitális mesekönyv, amely a 7 és 11 év közötti gyerekeket célozza. Az alkalmazás két kíváncsi gyerek történetét meséli el, akiknek egy beszélő béka megmutatja, milyen fontos szerepet tölt be társadalmunkban a víz. Felhívja a figyelmüket, milyen hatásokkal jár a szennyezett víz, és megmutatja a gyerekeknek, hogyan kerülhető el a szennyezés. A vidám animációk és az interaktív elemek komolyabb, oktató jellegű szakaszokkal váltakoznak, ahol a felhasználók megismerkedhetnek a víz természetes körforgásával és a víztisztítással.

A történet online verziója is elérhető, ez tanári instrukciókkal kiegészülve kívánja ösztönözni a projektalapú iskolai tevékenységeket.

Az alkalmazás és annak online változata angol, francia, német, spanyol, olasz és lengyel nyelven érhető el.

Háttér-információk

Az alkalmazás a számos vízzel kapcsolatos kezdeményezés egyike.

A Bizottság november közepén közzéteszi az Európa vízforrásainak védelméről szóló tervet. A terv célja, hogy 2020-ig irányt adjon a vízpolitika fejlődésének, finomhangolja a meglévő szakpolitikát és megszüntesse az esetleges hiányosságokat.

Számos más környezetvédelmi témájú kiadvány is készült gyerekek számára, többek között az 5–7 éveseknek szóló, igen sikeres „Tomi és Lili” történetek (itt érhetők el). 2001 és 2011 között tíz történet jelent meg, amelyekből mintegy 2 millió példányt osztottak szét az Unióban.

További információ:

Apple Store:

http://itunes.apple.com/lu/app/zoe-makes-a-splash!/id542684376?mt=8&uo=4

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inuistudio.zoemakesasplash

Online változat:

http://ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htm

Kapcsolattartók:

Joe Hennon (+32 2 295 35 93)

Monica Westeren (+32 2 299 18 30)


Side Bar