Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio

Lehdistötiedote

Bryssel 25. lokakuuta 2012

Loiskis! Komissio julkaisee lapsille tarkoitetun ympäristöaiheisen älypuhelin- ja taulutietokonesovelluksen

Euroopan komissio on julkaissut ympäristöaiheisen sovelluksen, joka voidaan ladata Apple- ja Android-käyttöjärjestelmiin pohjautuviin laitteisiin. Zoe Makes a Splash! (Zoe polskahtaa veteen) on 7–11-vuotiaille tarkoitettu interaktiivinen digitaalinen satukirja, joka on ladattavissa ilmaiseksi. Se kertoo kahdesta uteliaasta lapsesta, jotka nokkelan sammakon opastuksella oppivat ymmärtämään veden yhteiskunnallisen merkityksen. Sammakko varoittaa heitä myös saastuneen veden vaikutuksista ja kertoo, miten ne voidaan välttää. Hauskojen interaktiivisten piirrettyjen jaksojen välissä on vakavampia opettavaisia jaksoja, joiden kautta käyttäjät saavat tietoa veden kiertokulusta ja käsittelystä.

Tarinasta on saatavissa myös verkkoversio, johon liittyy opettajille tarkoitettuja ohjeita luokissa tapahtuvan yhteisen toiminnan tueksi.

Sovellus ja sen verkkoversio ovat saatavissa englannin-, espanjan-, italian-, puolan-, ranskan- ja saksankielisinä.

Taustaa

Sovellus julkaistaan osana veteen liittyvien aloitteiden kokonaisuutta.

Komissio esittää marraskuun puolivälissä suunnitelman Euroopan vesivarojen turvaamiseksi. Sen tarkoituksena on ohjata vesipolitiikan kehittämistä vuoteen 2020 asti, tarkistaa olemassa olevaa politiikkaa ja korjata mahdollisesti havaittuja puutteita.

Saatavilla on myös muita lapsille suunnattuja ympäristöaiheisia julkaisuja, kuten 5–7-vuotiaille tarkoitettu erittäin suosittu Tomi ja Lilli -sarja (klikkaa tästä). Vuosina 2001–2011 ilmestyi kymmenen osaa, joiden levikki EU:ssa oli lähes 2 miljoonaa kappaletta.

Lisätietoja:

Apple:

http://itunes.apple.com/lu/app/zoe-makes-a-splash!/id542684376?mt=8&uo=4

Google:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inuistudio.zoemakesasplash

Verkkoversio:

http://ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htm

Yhteyshenkilöt:

Joe Hennon (+32-2) 295 35 93

Monica Westeren (+32-2) 299 18 30


Side Bar