Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen - Pressemeddelelse

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tilslutter sig EU's målsætning om kønsbalance

Bruxelles, den 12. juli 2011 - LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton underskrev i dag “EU-hensigtserklæringen om kvinder i bestyrelsen”, hvorved virksomheden frivilligt forpligter sig til at øge andelen af kvinder i bestyrelsen til 30 % senest i 2015 og til 40 % i 2020. På samme tid foregik tre græske virksomheder (G. Kallimanis SA, G. Leoussis SA og Trofodotiki Aigaiou SA) og en belgisk virksomhed (Schellter Strategy Consulting) også med et godt eksempel ved at skrive under på hensigtserklæringen om kvinder i bestyrelsen.

EU-kommissær for retlige anliggender Viviane Reding udtalte om LVMH's underskrivelse af hensigtserklæringen: "Jeg glæder mig over, at LVMH sætter et godt eksempel ved at skrive under på vores EU-målsætninger om bedre kønsbalance i bestyrelserne. Virksomheden LVMH sætter sig ambitiøse mål og viser, at den er stærkt engageret i at få bedre kønsbalance, og jeg opfordrer kraftigt andre børsnoterede virksomheder til at gøre det samme. Det er vigtigt for erhvervslivet, at der kommer flere kvinder i bestyrelserne, og det er godt for økonomien. Det er på høje tid, at alle virksomhederne indser dette og handler derefter. I marts 2012 vil jeg vurdere, hvor langt vi er nået, og hvis der ikke til den tid er iværksat pålidelige selvregulerende foranstaltninger, er jeg klar til at træffe de nødvendige lovgivningsmæssige tiltag på EU-niveau."

Chantal Gaemperle, næstformand i LVMH's bestyrelse med ansvar for menneskelige ressourcer udtalte: "Mangfoldighed er en del af LVMH's DNA, og der er kvinder på hvert eneste niveau i virksomheden. Underskrivelsen af hensigtserklæringen afspejler, at vi i LVMH i alt hvad vi gør, stræber efter at leve op til de højeste mål. Som en drivkraft til vækst og innovation inden for kulturelle og kreative industrier er underskrivelsen af EU-hensigtserklæringen en naturlig milepæl for LVMH. Vi støtter stærkt kommissær Redings opbakning til selvregulering i forbindelse med ligestilling, og vi glæder os over at kunne vise dette med vores forpligtelse i dag."

Baggrund

I en tid, hvor befolkningen i EU ældres, er det nødvendigt med flere kvinder for at Europa-2020-målet på en beskæftigelsesgrad på 75 % kan nås (jf. IP/10/225). Det er nødvendigt med en fælles indsats fra regeringerne, arbejdsmarkedets parter og erhvervslivet for at ændre status quo.

Kun 12 % af bestyrelsesmedlemmerne i Europas største virksomheder er kvinder, og i 97 % tilfælde er bestyrelsesformanden en mand. Der er kun langsomt sket fremskridt i de seneste år. Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i EU er således kun øget med et halvt procentpoint om året i de seneste syv år. Medmindre der skrides ind, vil det med denne hastighed tage yderligere 50 år, før der er opnået en fornuftig balance (mindst 40 % af hvert køn) i virksomhedernes bestyrelser. Samtidig går børsnoterede virksomheder i EU konstant glip af talentfulde kvinder.

Den 1. marts havde Viviane Reding, EU-kommissær for retlige anliggender, et møde med administrerende direktører og bestyrelsesformænd i børsnoterede virksomheder for at diskutere underrepræsentationen af kvinder i bestyrelserne. Hun opfordrede alle børsnoterede virksomheder i Europa til at underskrive "EU-hensigtserklæringen om kvinder i bestyrelsen" og frivilligt forpligte sig til at øge antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer til 30 % senest i 2015 og til 40 % i 2020 (jf. IP/11/242 og MEMO/11/124).

"Hensigtserklæringen om kvinder i bestyrelsen" findes på Viviane Redings websted. Den kan bruges til at følge virksomhedernes indsats for at få flere topstillinger besat med kvinder. Alle børsnoterede virksomheder har mulighed for at underskrive hensigtserklæringen og føre an med et godt eksempel. I marts 2012 ser Europa-Kommissionen på situationen igen og tager stilling til de næste skridt.

EU-landene og virksomhederne har iværksat forskellige tiltag for at rette op på situationen, fra "bløde tiltag" som kodekser og chartre om virksomhedsledelse til lovgivningsmæssige tiltag som kønskvoter (Norge, Island, Spanien, Frankrig og for nylig Nederlandene, Italien og Belgien).

De nye underskrivere af hensigtserklæringen

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, kendt som LVMH, er et stort holdingselskab med hovedsæde i Frankrig. Det blev skabt i 1987 og kontrollerer en international gruppe af virksomheder, der hovedsagelig fremstiller og sælger luksusvarer, som vine, spiritus, kosmetik, parfume, smykker og modevarer. LVMH er også aktiv inden for finanssektoren og beskæftiger sig desuden med musik, kunst, reklamer og handel.

Nøgletallene for kønsbalancen hos LVMH:

  • 61 % af lederne i gruppen og filialerne er kvinder.

  • 73 % af ansatte, der blev forfremmet i 2010, var kvinder.

  • 30 % af bestyrelsesmedlemmerne i mærkevarehusene er kvinder (Comités de Direction des Maisons)

  • I 8 mærkevarehuse er formanden en kvinde (Krug, Loewe, Dior Watches, Kenzo Perfumes, Acqua di Parma, Pucci, Givenchy Couture og Fendi & Pucci Perfumes).

Kallimanis er et græsk mærke, der betegner en virksomhedsgruppe, der i de sidste 50 år har været aktiv på markedet for fiskevarer. G. Leoussis SA, der blev oprettet i 1978, er en eksportvirksomhed og den eksklusive repræsentant af medicinsk udstyr og lægemidler i Grækenland og på Cypern. Trofodotiki Aigaiou SA (den administrative region Attiki) er en lokal repræsentant og grossist af supermarkedsprodukter. Schellter Strategy Consulting er en konsulentvirksomhed, der er baseret i Belgien.

Yderligere oplysninger

Hensigtserklæringen om kvinder i bestyrelsen.

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/reding/womenpledge/index_en.htm

Webstedet for Viviane Reding, EU's kommissær for Retlige Anliggender og næstformand i Kommissionen

http://ec.europa.eu/reding

Europa-Kommissionen, database over kvinder og mænd i beslutningstagning

http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/gender-decision-making/database/index_en.htm

LVMH:

http://www.lvmh.fr/lvmhetvous/pg_lvmhetvous.asp?contentid=EllesVMH&rub=15&srub=5

BILAG

Kontaktpersoner:

Matthew Newman (+32 2 296 24 06)

Mina Andreeva (+32 2 299 13 82)


Side Bar