Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen - Pressemeddelelse

Kommissionen tildeler de sidste Galileo-kontrakter - Galileo er en realitet

Bruxelles, den 22. juni 2011. De sidste to kontrakter ud af seks under Galileo, som er EU’s globale satellitnavigationsprogram, vil blive undertegnet kl. 16.00 af Den Europæiske Rumorganisation på vegne af Europa-Kommissionen på den berømte Aerospace-messe i Le Bourget, Paris. Den samlede værdi af de to kontrakter er 355 mio. EUR. Den kontrakt, der er indgået med Thales Alenia Space (FR) til en værdi af 281 mio. EUR, sikrer formateringen af navigationsinformation udsendt af satellitter. Den kontrakt, der er indgået med Astrium (UK) til et beløb på 73,5 mio. EUR, vedrører "forvaltning" af satellitter, herunder vedligeholdelse og korrekt placering af satellitter i kredsløb. Undertegnelsen af disse kontrakter er af afgørende betydning for etablering og tilvejebringelse af tre indledende Galileo-tjenester i 2014:

1. grundsignalerne fra den gratis åbne tjeneste, som alle kan bruge

2. den statsregulerede tjeneste, som består af to krypterede signaler med kontrolleret adgang for bestemte brugere såsom statslige organer, og

3. eftersøgnings- og redningstjenesten til humanitære eftersøgnings- og redningsaktiviteter.

For næstformand Antonio Tajani, kommissær for erhvervspolitik, understreger den omstændighed, at kontrakterne er tildelt franske og britiske virksomheder, endnu engang "den grænseoverskridende karakter af det europæiske samarbejde, som Galileo er et eksempel på. Undertegnelsen af kontrakterne markerer afslutningen på en streng udbudsprocedure og begyndelsen på et nyt kapitel for Galileo. Streng - fordi jeg må insistere på at nedbringe omkostningerne i Galileo-programmet, når dette er muligt. Et nyt kapitel for Galileo - fordi vi nu er godt på vej til at etablere den infrastruktur, der fører til levering af centrale tjenesteydelser til borgerne i 2014. Vi ser alle frem til lanceringen af de to første operationelle Galileo-satellitter den 20. oktober fra rumhavnen i Fransk Guyana".

Baggrund

Leveringen af tjenester, der er afgørende for Galileos fulde driftskapacitet, er opdelt i seks kontrakter. I januar 2010 blev tre kontrakter tildelt for at sikre støtte til systemkonstruktion, satellitter og opsendelsesfaciliteter (se IP/10/7). En fjerde kontrakt blev undertegnet i Bruxelles i oktober 2010 med SpaceOpal vedrørende driften af rum- og jordbaseret infrastruktur (IP/10/1382).

Galileo vil gennem sine tjenester understøtte mange sektorer i den europæiske økonomi: elnet, flådestyring, finansielle transaktioner, skibsfartsindustrien, redningsopgaver og fredsbevarende missioner vil alle få fordel af den gratis åbne tjeneste, den statsregulerede tjeneste og eftersøgnings- og redningstjenesten.

Desuden vil Galileo gøre Europa uafhængigt inden for en teknologi, der er ved at få kritisk betydning, herunder på strategiske områder såsom elforsyning og telekommunikationsnetværk. Galileo forventes at indbringe den europæiske økonomi 60 mia. EUR over en periode på 20 år i form af ekstra indtægter for industrien og offentlige og sociale fordele; heri er fordelene ved uafhængighed på området ikke medregnet.

Galileo vil på basis af den indledende konstellation bestående af 18 satellitter stille de tre første tjenester til rådighed i 2014/2015: en indledende åben tjeneste, en indledende statsreguleret tjeneste og en indledende eftersøgnings- og redningstjeneste. Yderligere tjenester, der vil følge efter senere, vil omfatte en kommerciel tjeneste, der kombinerer to krypterede signaler med henblik på højere datakapacitet og nøjagtighedsbekræftede data.

Egnos (European Geostationary Navigation Overlay Service) er Europas regionale forstærkningssystem for GPS-signaler. Det er forløberen til Galileo. Egnos’ åbne tjeneste har været operationel siden oktober 2009, og Kommissionen har for nylig iværksat tjenesten Egnos "Safety-of-Life" for luftfarten (se IP/11/247).

Kontakt:

Carlo Corazza (+32 2 295 17 52)

Andrea Maresi (+32 2 299 04 03)


Side Bar