Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen - Pressemeddelelse

Den digitale dagsorden: Kommissionen gør Europa‑webstedet tilgængeligt for brugere af version 6 af internetprotokollen

Bruxelles den 8. juni 2011 – I dag er det World IPv6 Day, og Europa‑Kommissionen gør Europa‑webstedet tilgængeligt for brugere af version 6 (IPv6) af internetprotokollen (og brugere af IPv4). Internettet fungerer ved at overføre data i små pakker, der sendes uafhængigt over netværk i henhold til en international kommunikationsprotokol kaldet internetprotokollen. I 1984 blev over 4 mia. adresser gjort tilgængelige i version 4 af internetprotokollen (IPv4), men på grund af den stigende efterspørgsel efter nye internettjenester blev de sidste IPv4‑adresser tildelt i februar 2011. Med IPv6 bliver et praktisk talt ubegrænset antal internetadresser tilgængelige, og fremtidens eksplosive vækst i nye tjenester imødekommes dermed. Europa‑Kommissionen viser vejen ved at gøre sit websted IPv6‑tilgængeligt, og den håber dermed, at andre offentlige sektorer også vil tilskynde de europæiske virksomheder og fabrikanter til at gøre deres nye apparater og servere IPv6‑kompatible. Det er en af nøgleaktionerne i den digitale dagsorden for Europa (se IP/10/581, MEMO/10/199 og MEMO/10/200) at tage IPv6 i brug.

"Jeg opfordrer hermed regeringer og udbydere af internetindhold og ‑tjenester samt alle foretagender, der driver internetvirksomhed, til at skifte til IPv6 så hurtigt som muligt. Ellers kommer vi i EU til at betale en al for høj pris med kæmpe markedsforvridninger, langsommere internet og manglende innovation", sagde næstformand i Europa-Kommissionen og kommissær for den digitale dagsorden Neelie Kroes.

"Europa‑Kommissionen går foran med et godt eksempel ved at gøre Europa‑webstedet tilgængeligt for IPv6‑brugere på World IPv6 Day. Det her er alle tiders mulighed for at identificere eventuelle problemer og fortsætte mod at få brugen af IPv6 fuldt ud gennemført", sagde næstformand for interinstitutionelle forbindelser og administration Maroš Šefčovič.

IPv6 blev indført for at sikre, at der også fremover vil være nok internetadresser. I takt med at internettet bliver større, forventes det, at millioner af apparater (som smart phones, elmålere og husholdningsapparater) bliver forbundet til internettet. Millioner af sensorer, der udgør det såkaldte "tingenes internet", forbindes for at udveksle informationer, og det vil resultere i en hel generation af nye intelligente tjenester. Hver enkelt tjeneste har brug for en IP‑adresse, og med mange millioner IPv6‑adresser til rådighed er den fremtidige internetvækst sikret.

IPv6 har mange tekniske fordele såsom en nemmere brug af IP‑sikkerhedssystemer, standardrouting og "plug and play"‑funktionen.

Overgangen til IPv6 er dyr, men det kan skære drastisk ned på omkostningerne at forny it-udstyret.

Kun ca. 2 % af al internettraffik er i dag IPv6‑kompatibelt. Det er derfor nødvendigt at opgradere internettets eksisterende infrastruktur til IPv6 for at undgå, at internettet takket være sin egen succes bliver langsommere. Dette ville føre til en negativ påvirkning af den økonomiske vækst, mindre nyskabelse inden for internettjenester og ‑applikationer og risiko for markedsforvridninger som følge af gensalg af tildelte, men ubrugte IPv4‑adresser.

Den 17. juni 2011 afholder Kommissionen en workshop på fællesmødet om den digitale dagsorden, og den vil finansiere et stort pilotprojekt for at tilskynde de offentlige myndigheder til at tage IPv6 i brug. Europa‑Kommissionen har allerede investeret mere end 100 mio. EUR i IPv6‑forskning og ‑oplysningsaktiviteter. Det europæiske forskningsnet GEANT er allerede fuldstædig IPv6‑kompatibelt.

Se MEMO/11/385

IPv6‑websteder:

http://ec.europa.eu/information_society/policy/ipv6/index_en.htm

Webstedet for den digitale dagsorden:

http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm

Neelie Kroes' websted: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/

Følg Neelie Kroes på Twitter: http://twitter.com/neeliekroeseu

Maroš Šefčovičs websted: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/sefcovic/

Kontaktpersoner:

Jonathan Todd (+32 2 299 41 07)

Linda Cain (+32 2 299 90 19)

Antonio Gravili (+32 2 295 43 17)

Marilyn Carruthers (+32 2 299 94 51)


Side Bar