Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/11/524

Bryssel 3. toukokuuta 2011

Suuret tarinat muuttavat maailmaa – Lorenzo Natali ‑journalismipalkinnot hakuun

Komissio on tänään käynnistänyt vuotuisen maailmanlaajuisen Lorenzo Natali ‑toimittajakilpailun maailman lehdistönvapauden päivän kunniaksi. Kilpailussa palkitaan parhaat lehtikirjoitukset sekä radio- ja tv-reportaasit, joissa käsitellään kehitystä, demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Joka päivä tuhannet toimittajat vaarantavat henkensä voidakseen raportoida konflikteista, luonnonkatastrofeista tai yksinkertaisesti kertoa hyviä tarinoita ihmisistä,” EU:n kehitysyhteistyökomissaari Andris Piebalgs sanoi. Lehdistönvapautta rikotaan ja sen käyttämistä vaikeutetaan yhä liian usein. Se on kuitenkin yksi perusvapauksista, ja aion puolustaa sitä koko toimikauteni ajan. Siksi olen ylpeä, että saan olla käynnistämässä vuotuista Lorenzo Natali –kilpailua, jossa palkitaan muutamia lahjakkaimmista kehitysasioista raportoivista toimittajista.

Lorenzo Natali -palkinto on nimetty EU:n kehitysyhteistyötä voimakkaasti edistäneen entisen komissaarin mukaan. Komissio on järjestänyt kilpailuja vuodesta 1992, nykyisin yhteistyössä Toimittajat ilman rajoja ‑järjestön kanssa. Kilpailuun voivat osallistua lehdistöä, verkkomediaa tai perinteisiä sähköisiä viestimiä edustavat toimittajat, jotka toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä, arabimaissa, Latinalaisessa Amerikassa, Karibian alueella, Aasiassa tai Tyynenmeren alueella.

Lehdistö- ja verkkomediasarjassa jaetaan kolme palkintoa, jotka ovat suuruudeltaan 5 000, 2 500 ja 1 500 euroa. Televisio- ja radiosarjojen voittajat saavat kukin 5 000 euroa. Pääpalkinnon voittaja saa lisäksi 5 000 euroa. Palkitut julkistetaan ensi joulukuussa pidettävässä palkintoseremoniassa.

Kilpailuun voivat osallistua työt, jotka on julkaistu tai lähetetty 1. heinäkuuta 2010 ja 31. elokuuta 2011 välisenä aikana. Hakemukset tehdään sähköisesti kilpailusivustolla www.lorenzonataliprize.eu. Hakuaika päättyy 31. elokuuta 2011.

Kilpailutyöt arvioi riippumaton palkintolautakunta. Kriteereinä ovat työn merkittävyys ihmisoikeuksien, demokratian tai kehitysyhteistyön kannalta, työn omaperäisyys ja laatu, sen perustana olevien tutkimusten perusteellisuus sekä sen poliittinen vaikuttavuus.

Linkkejä:

Lorenzo Natali -palkinnon verkkosivut

Lorenzo Natali -palkinnon Facebook-sivut

Lorenzo Natali -palkinnon Twitter-sivut


Side Bar