Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/11/524

Bruxelles, den 3. maj 2011

Gode historier kan ændre verden - Kommissionen udskriver konkurrencen om Lorenzo Natali-prisen for journalistik 2011

I dag, på den internationale pressefrihedsdag, udskriver Kommissionen konkurrencen om Lorenzo Natali-prisen for journalistik 2011. Prisen gives for fremragende arbejde inden for skriftlig journalistik eller radio- og tv-journalistik om emnet udvikling, demokrati og menneskerettigheder i hele verden.

"Hver dag sætter tusinder af journalister livet på spil for at rapportere om konflikter og humanitære katastrofer eller for ganske enkelt at fortælle menneskers historie. Pressefriheden undergraves eller krænkes stadig alt for mange steder i verden, og jeg vil blive ved med at forsvare denne menneskeret under min embedsperiode," siger EU's kommissær for udvikling, Andris Piebalgs. Han tilføjer: "Jeg er derfor meget stolt over at udskrive den årlige konkurrence om Lorenzo Natali-prisen, som vil belønne nogle af de dygtigste journalister, der beskæftiger sig med udviklingsspørgsmål og bidrager til vores kamp mod fattigdom".

Prisen tildeles enestående journalister, hvoraf nogle løber store risici for at afdække uretfærdighed og lidelse. Europa-Kommissionen indstiftede Lorenzo Natali-prisen i 1992 til minde om Lorenzo Natali, en forhenværende EU-kommissær, som arbejdede for at fremme EU's udviklings- og bistandsprogrammer. Prisen er et samarbejde med Journalister uden Grænser og kan tildeles skrivende journalister og radio- og tv-journalister i Europa, Afrika, Mellemøsten og den arabiske verden, Latinamerika og Vestindien samt Asien og Stillehavsområdet.

Vinderne i kategorien trykte medier/internetmedier modtager præmier på henholdsvis 5 000 EUR (førstepræmien), 2 500 EUR (andenpræmien) og 1 500 EUR (tredjepræmien). Vinderne i kategorierne tv og radio modtager hver 5 000 EUR. Vinderen af hovedprisen modtager yderligere 5 000 EUR. Vinderne offentliggøres ved en prisoverrækkelse i december 2011.

Det journalistiske arbejde skal for at blive taget i betragtning have været trykt eller sendt i perioden 1. juli 2010 til 31. august 2011. Fristen for tilmelding er 31. august 2011. Bidrag skal indsendes elektronisk på www.lorenzonataliprize.eu.

Bidragene bedømmes af en uafhængig jury på grundlag af deres betydning for menneskerettigheder, demokrati eller udviklingsspørgsmål samt deres originalitet, kvalitet og baggrundsanalyse og deres eventuelle politiske betydning.

Nyttige links:

Webstedet for Lorenzo Natali-prisen - www.lorenzonataliprize.eu

Lorenzo Natali-prisen på Facebook –

http://www.facebook.com/pages/Lorenzo-Natali-Journalism-Prize/206524359368095

Lorenzo Natali-prisen på Twitter - www.twitter.com/LorenzoNataliP


Side Bar