Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/11/462

Bruselj, 12. aprila 2011

EU gosti udeležence seminarja o mednarodnem zaposlovanju z vseh koncev sveta

Skupina vplivnih nacionalnih in mednarodnih upravnih organov danes v Bruslju razpravlja o prihodnosti zaposlovanja v javnem sektorju. Poudarek seminarja, ki ga gosti Maroš Šefčovič, podpredsednik Evropske komisije ter evropski komisar za medinstitucionalne odnose in administrativne zadeve, je na ugotavljanju in izmenjavi najboljših praks za zagotavljanje kakovostnega osebja ter stroškovne učinkovitosti zaposlovanja v javnem sektorju.

Seminar je prva priložnost za svetovno srečanje številnih vodilnih predstavnikov iz nacionalnega in mednarodnega javnega sektorja. Poteka v času gospodarske negotovosti, s tem povezanih izzivov ter čedalje večje konkurence drugih sektorjev na trgu dela.

Podpredsednik Evropske komisije Šefčovič je pred tem dogodkom nagovoril novinarje: „Kadrovska politika in zaposlovanje sta vse pomembnejša za organizacije javnega sektorja po celem svetu. V obdobju varčevalnih ukrepov morajo bolj kot kdajkoli prej zagotoviti stroškovno učinkovitost. V kratkem času nam je uspelo zelo izboljšati postopke za izbor osebja EU in veselim se, da bomo znanje in izkušnje lahko delili s partnerji z vseh koncev sveta.“

Seminarja se udeležujejo predstavniki Združenih narodov, Afriške unije, Komisije za javne službe Kanade, Mednarodne organizacije za migracije, Sveta Evrope ter več držav članic EU. Poleg tega sta glavna izvršna direktorja svetovnega združenja založnikov testnih gradiv (Global Association of Test Publishers) in britanskega združenja za zaposlovanje diplomantov (Association of Graduate Recruiters) pripravila strokovno mnenje o izboru osebja v javnem sektorju in zaposlovanju diplomantov.

Seminar je bil pripravljen po pomembni posodobitvi metod EU za izbor osebja. Poudarek je prešel s testiranja znanja na testiranje spretnosti. Poleg tega je bil uveden letni cikel izbirnih postopkov, da lahko današnji diplomanti lažje predvidijo, kdaj bodo obdobja za prijavo.

Direktor urada EPSO David Bearfield, ki je vodil posodobitev izbirnih postopkov EU, je dogodek pozdravil z besedami: „Zelo srečni smo, da smo v zadnjih šestih mesecih lahko z različnimi mednarodnimi partnerji delili izkušnje iz postopka posodobitve. Današnji dogodek je odlična priložnost za nadaljevanje skupnih prizadevanj na področju izboljšanja mednarodnega zaposlovanja v javnem sektorju – to pa je v interesu vsakogar.“

Evropski študenti in diplomanti se lahko na postopek za zaposlovanje uslužbencev AD prijavijo še do 14. aprila 2011 do 12. ure (po bruseljskem času).


Side Bar