Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen – Pressemeddelelse

Lorenzo Natali-prisen 2011 er blevet uddelt

Bruxelles, den 8. december 2011 – 17 vindere fra hele verden fik under prisceremonien i Bruxelles her til aften tildelt Lorenzo Natali-prisen for fremragende journalistisk arbejde vedrørende spørgsmål om udvikling, menneskerettigheder og demokrati. De er blevet udvalgt blandt over 1 300 deltagere.

EU's udviklingskommissær Andris Piebalgs sagde i sin tale følgende om vinderne: "God regeringsførelse, menneskerettigheder, demokrati og frie medier er afgørende for social og økonomisk udvikling. Europa gør en stor indsats for at fremme disse værdier over hele verden, men anerkender, at der kræves et bidrag fra medierne, for at alle borgere kan blive hørt, og for at sikre en korrekt dækning af begivenhederne. Lorenzo Natali-prisvinderne for 2011 har gennem deres engagement og professionalisme udnyttet muligheden for at nå ud til borgerne ved at give os øjenåbnende menneskelige historier og fakta om forholdene på stedet. Vi bifalder deres indsats og takker dem for deres værdifulde bidrag til fremme af udvikling, demokrati og menneskerettigheder over hele verden.

Det er 20. gang, prisen uddeles. Gennem denne pris ønsker Europa-Kommissionen at belønne journalister, der ofte arbejder under vanskelige forhold, og fremhæve den måde, hvorpå journalistik kan være med til at sætte gang i positive ændringer, skabe udvikling og fremme demokrati og menneskerettigheder.

Vinderne af Lorenzo Natali-prisen 2011 har bl.a. behandlet emnerne mikrolån, voldtægt som straf og det dobbeltliv, som homoseksuelle i Afrika lever, kønsfordelingen i Indien, handel med børn, heksekunst, omskæring af kvinder og slaveri.

En fuldstændig liste over alle vinderne og deres artikler og tv- og radioudsendelser kan findes på Lorenzo Natali-prisens websted.

http://lorenzonataliprize.eu/

Baggrund:

Lorenzo Natali-prisen har i tyve år været en del af Europa-Kommissionens udviklingspolitik. Ved at forsvare ytringsfriheden, demokratiet, menneskerettighederne og udvikling er det muligt at fremme god regeringsførelse, fred og bedre levevilkår i de fattigste lande.

Der uddeles priser til et samlet beløb af 60 000 EUR (hovedprisen, den særlige tv-pris og den særlige radiopris samt førsteprisen i hver af de regionale kategorier er på 5 000 EUR. Anden- og tredjeprisen i de regionale kategorier er på henholdsvis 2 500 EUR og 1 500 EUR) til 17 journalister inden for følgende kategorier: Afrika, den arabiske verden og Mellemøsten, Asien, Europa, Latinamerika og Caribien, den særlige tv-pris, den særlige radiopris og hovedprisen.

En uafhængig jury under ledelse af Toby Vogel, en ledende journalist fra European Voice, udvalgte årets vindere. I forbindelse med Lorenzo Natali-prisen 2011 samarbejder Europa-Kommissionen med Journalister uden Grænser, som vandt Sakharov-prisen for tankefrihed i 2005.

Yderligere oplysninger:

Lorenzo Natali-prisens websted:

http://lorenzonataliprize.eu/

Uddrag og fotos fra ceremonien vil kunne findes på Europe by Satellite (EbS):

http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm

Kontaktpersoner:

Catherine Ray (+32 2 296 99 21)

Wojtek Talko (+32 2 297 85 51)


Side Bar