Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen – Pressemeddelelse

Husk datoen: Nye hovedtalere om det arabiske forår på de europæiske udviklingsdage i Warszawa

Bruxelles, den 5. december 2011 – Tunesiens midlertidige premierminister Beji Caid el Sebsi og formanden for det nationale overgangsråd i Libyen Mustafa Mohammed Abdul Jalil er de seneste særlige gæster, der har bekendtgjort deres tilstedeværelse på de europæiske udviklingsdage den 15. og 16. december, der som følge af det arabiske forår for første gang vil fokusere på demokrati, menneskerettigheder og god regeringsledelse.

De to nye talere slutter sig til en række fremtrædende ledere og personer på den internationale scene, der allerede har bekræftet deres tilstedeværelse, herunder præsidenten for Niger Mahamadou Issoufou, præsidenten for Haiti Michel Martelly, præsidenten for Georgien Mikheil Saakashvili, præsidenten for Den Kirgisiske Republik Roza Isakovna Otunbaeva og nobelprisvinder professor Shirin Ebadi. Listen af fremtrædende personligheder er her:

(http://www.eudevdays.eu/2011-forum/programme/useful-documents)

Formanden for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso, kommissæren for udvikling Andris Piebalgs, og kommissæren for Internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisestyring Kristalina Georgieva vil alle være til stede. Den polske præsident Bronisław Komorowski deltager i åbningsceremonien.

Webstreaming

Begivenheden kan følges direkte via internettet, og man kan vælge særlige paneler og taler. Det vil være muligt at downloade billeder og videoer, og webstedet tilbyder også resuméer. Følg begivenheden her: www.eudevdays.eu

Andre højtstående deltagere og programmet

De europæiske udviklingsdage, der i år er organiseret af Europa-Kommissionen og det polske formandskab, er blevet kendt som en af de vigtigste internationale begivenheder vedrørende international udvikling, og de vil løbe af stablen i Warszawa mellem den 15. og 16. december.

Hovedtemaet på de europæiske udviklingsdage vil være båndene mellem udvikling og demokrati. Begivenheden er for første gang organiseret i et land, der ligger øst for det tidligere jerntæppe, og på baggrund af de fortsatte omvæltninger i den arabiske verden i 2011 er der inviteret nøglepersoner fra begge regioner. Begivenheden vil gøre det muligt at sætte Østeuropas erfaringer fra overgangen ind i en ny sammenhæng.

De andre hovedtemaer er:

(Det officielle program er her:

http://www.eudevdays.eu/2011-forum/programme/agenda-overview)

Kommissær Andris Piebalgs giver en pressekonference torsdag den 15. december kl. 13.00.

Den to dage lange begivenhed giver også de forskellige aktører på området for udvikling mulighed for at diskutere Europa-Kommissionens nye tilgang til udviklingssamarbejde kaldet "Agenda for Change". Det er en strategi, der skal øge virkningerne af støtten ved at fokusere på færre sektorer og på de lande, der har størst behov for støtte.

Akkrediteringer

Akkrediteringsformularerne for journalister kan udfyldes online her: online guide

http://www.eudevdays.eu/sites/default/files/docs/EDD_2011_Media_Guide_v6.pdf

Baggrund

De europæiske udviklingsdage blev lanceret i 2006 for at skabe en mulighed for de vigtigste aktører til at samles og drøfte, hvordan støtten kan gøres mere effektiv. De fem foregående samlinger har haft deltagelse af 36 statsoverhoveder, 60 regeringsledere eller ministre og 7 nobelprisvindere. På det sidste møde, der blev afholdt i Bruxelles, deltog 5 000 mennesker.

De europæiske udviklingsdage organiseres af Europa-Kommissionen og formandskabet for Rådet for Den Europæiske Union, og de udgør det vigtigste forum i Europa vedrørende internationale anliggender og udviklingssamarbejde. Betydningen heraf er global, og forummet udgør en platform, der bringer tusinder af mennesker sammen, der kæmper for udvikling, er beslutningstagere eller arbejder konkret med udvikling.

I 2011 vil dagene fokusere på udvikling og demokrati. For tyve år siden skete der store omvæltninger i Central- og Østeuropa. Sidste år begyndte opstandene i Nordafrika og Mellemøsten. Tiden kan ikke være bedre til at bringe alle aktører på udviklingsområdet sammen for at gøre status, foretage analyser og overveje båndene mellem de politiske ændringer og de socioøkonomiske fremskridt.

Journalister skal tilmelde sig senest den 7. december.

Flere oplysninger:

Tilmelding kan ske her: https://accreditation.pl2011.eu/

Websted for De Europæiske Udviklingsdage:

http://www.eudevdays.eu/

Websted for Generaldirektoratet for Udvikling og Samarbejde – EuropeAid:

http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Websted for EU-kommissær med ansvar for udvikling, Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs/index_en.htm

Kontaktpersoner:

Catherine Ray (+32 2 296 99 21)

Wojtek Talko (+32 2 297 85 51)


Side Bar