Navigation path

Left navigation

Additional tools

Europa-Kommissionen – Pressemeddelelse

Kampagne om legetøjs sikkerhed: Det gælder vores børns sikkerhed

Bruxelles, den 29. november 2011. Julemanden har meget travlt op til jul. Han skal gøre kanen klar, fodre rensdyrene, tjekke listen, så han ikke glemmer nogen af de piger og drenge, der har opført sig pænt i årets løb, ... og han skal sikre, at det legetøj, nisserne har købt, ikke bare er sjovt, men også sikkert! I år bliver hans opgave nemmere end nogensinde: Siden juli 2011 har legetøj, der sælges i EU, skullet opfylde de strengeste sikkerhedskrav i verden.

Sikkert og sjovt er en perfekt kombination, men det giver faktisk ikke sig selv! Om legetøj er sikkert, afhænger ikke blot af selve legetøjet, men også af, hvordan det anvendes, og af barnets alder. Hvad skal man så som forælder holde øje med for at vide, om et stykke legetøj er sikkert eller ej? Det kan man få råd om i den europæiske kampagne for sikkert legetøj, som Antonio Tajani, næstformand for Europa-Kommissionen, har iværksat , og som skal vise, hvordan man får fat på det sikreste legetøj, og hvordan man leger med det på en sikker måde. Et videoklip, der bliver vist af europæiske tv-stationer, forklarer, hvad det går ud på, og et postkort med sikkerhedstips bliver uddelt til forbrugerne i hele EU, når de køber legetøj.

Næstformand Antonio Tajani udtalte: "Jeg sætter det her i gang ved juletid, hvor der købes mest legetøj. I år er legetøj, der sælges i EU, sikrere end nogensinde, og min kampagne sætter forældre i stand til at træffe de rigtige valg for deres børn." Han tilføjede: "Jeg er glad for, at medierne og hundredvis af butikker i hele EU vil deltage i kampagnen. Men sikkerhed er selvfølgelig vigtigt hele året rundt, så lad os nu sørge for, at vi ikke lærer om sikkerhed "ved et uheld"."

Link til videoen og postkorte

Liste over medlemsstater og forretninger, der deltager i kampagnen

Yderligere oplysninger om de nye EU-regler om mere sikkert legetøj: IP/11/908

Tips til køb af legetøj:

Køb ikke legetøj uden CE-mærkning

CE-mærkningen er en garanti fra legetøjsproducentens side om, at legetøjet overholder alle gældende EU-sikkerhedsregler, som er nogle af de strengeste i verden.

Køb ikke legetøj med små aftagelige dele til børn under 3 år

For børn under 3 år er der særlig risiko for kvælning, fordi de tit putter alt i munden. Legetøj med dette symbol er uegnet til børn under 3 år.

Læs alle advarsler og instruktioner

Tjek alders- og sikkerhedsanvisninger – og tag dem alvorligt! Vælg legetøj, der er passende for barnets alder; tag hensyn til barnets temperament, vaner og adfærd, når du køber nyt legetøj.

Hold øje med legende børn

Sørg for, at alt legetøj bliver anvendt efter hensigten, og at de er passende for barnets alder og færdigheder. Hold øje med legende børn, så de kan have det sjovt uden at komme til skade.

Køb altid legetøj fra pålidelige forretninger og onlinebutikker

De er påpasselige med det legetøj, som de sælger, og tager normalt mod returvarer. Undersøg nøje legetøj, der er købt brugt, og legetøj, børnene har fået af venner. Ældre legetøj opfylder måske ikke de nuværende sikkerhedsnormer.

Meld det altid til producenten eller detailhandleren, hvor du købte produktet, hvis der er problemer med legetøjs sikkerhed.

Postkort, der uddeles i butikker

Mange legetøjsbutikker i Tyskland, Sverige, Belgien, Grækenland, Rumænien, Det Forenede Kongerige, Frankrig, Portugal, Spanien, Italien, Irland og Østrig vil uddele postkort med sikkerhedstipsene, Legetøjsbutikker, der gerne vil deltage i kampagnen, kan kontakte Europa-Kommissionen.

Kontaktperson:

Carlo Corazza +32 2 295 17 52


Side Bar