Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/879

Bruxelles, 2 iulie 2010

Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziție cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!

Astăzi, Comisia Europeană lansează concursul european de muzică, eveniment în cadrul căruia tinerii europeni cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani sunt invitați să se înscrie cu câte un cântec care să exprime sprijinul lor pentru lupta mondială împotriva sărăciei. Fiecare participant trebuie să compună un cântec original pe tema generală a dezvoltării, acesta trebuind să fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului. Câștigătorii – care vor fi selectați printr-un sistem de vot online și de către un juriu de profesioniști din domeniul muzical – vor putea să își înregistreze cântecul într-un studio profesional și vor avea șansa să își interpreteze cântecul în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării, eveniment care va avea loc în luna decembrie 2010 în Bruxelles. Concursul muzical face parte din campania „Lupt împotriva sărăciei”, consacrată sensibilizării adolescenților cu privire la acțiunile UE în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

„Muzica este un instrument puternic care reușește să mobilizeze oameni de toate vârstele și din toate țările în lupta împotriva sărăciei. Acest concurs muzical reflectă voința Comisiei de a implica tânăra generație și de a sensibiliza publicul cu privire la importanța îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. Sper să primim multe contribuții din genuri muzicale diverse, de la rap la hip-hop sau hard rock.”, a afirmat Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare.

Tinerii din statele membre ale UE cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani sunt invitați, prin intermediul site-urilor de socializare și al festivalurilor de muzică, să trimită prin internet, până la 30 septembrie, câte un cântec pe tema luptei împotriva sărăciei. Participanții își vor exprima, de asemenea, sprijinul pentru unul dintre cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului: eradicarea sărăciei extreme și a foametei; asigurarea accesului tuturor la învățământ primar; promovarea egalității între sexe; reducerea mortalității infantile, îmbunătățirea sănătății materne, combaterea HIV/SIDA, a malariei și a altor boli; asigurarea durabilității mediului și crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare. Se va putea vota online, până la data de 31 octombrie 2010. Vor fi selectați doi câștigători, al căror nume va fi dezvăluit în luna noiembrie: un câștigător va fi selectat în urma voturilor exprimate online, iar celălalt de către un juriu format din profesioniști din domeniul muzical. Premiul va consta în înregistrarea într-un studio profesional a cântecelor respective și în oferirea șansei de a interpreta cântecele în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării, eveniment care va avea loc în luna decembrie 2010 la Bruxelles.

Având în vedere că nu ne mai despart decât cinci ani de anul 2015, termenul fixat pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, secretarul general al ONU, dl Ban Ki-moon, a adresat o invitație liderilor din toată lumea să participe la un summit la New York în perioada 20-22 septembrie 2010 în vederea accelerării realizării de progrese în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați:

Site-ul concursului „Muzica în lupta împotriva sărăciei”:

www.ifightpoverty.eu/ro/act/music-contest

Ne regăsiți și pe Facebook:

www.facebook.com/IFightPoverty

Site-ul comisarului Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs


Side Bar