Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/879

Bryssel 2. heinäkuuta 2010

Nuorille suunnattu Musiikilla köyhyyttä vastaan ‑kilpailu käynnistetty

Euroopan komissio käynnisti tänään kilpailun, johon 15–25-vuotiaat eurooppalaiset nuoret voivat osallistua tekemällä laulun, jolla he ilmaisevat tukensa maailman köyhyyden torjumiselle. Osallistujien on luotava omaperäinen kappale, jonka aiheena on kehityksen edistäminen yleensä ja erityisesti kahdeksan kehitykselle asetettua vuosituhattavoitetta. Voittajien valitsemiseksi järjestetään verkossa äänestys ja perustetaan jury, joka koostuu musiikin ammattilaisista. Voittajat pääsevät äänittämään kappaleensa ammattilaisstudioon ja saavat mahdollisuuden esiintyä Brysselissä joulukuussa 2010 EU:n kehitysyhteistyöpäivillä. Lauluntekokilpailu on osa ”I fight poverty” -kampanjaa, jolla nuorille välitetään tietoa EU:n toimista kehitysyhteistyön alalla.

”Musiikissa on voimaa, jolla kaikenikäiset ihmiset kaikissa maissa voidaan saada liikkeelle torjumaan köyhyyttä. Lauluntekokilpailulla komissio pyrkii vetoamaan nuoreen sukupolveen ja lisäämään tietoisuutta siitä, miten tärkeää vuosituhattavoitteiden saavuttaminen on”. Kehitysyhteistyöstä vastaava komissaari Andris Piebalgs toivookin, että kilpailuun saadaan monia kappaleita rapista hip-hoppiin ja raskaaseen rokkiin.

EU:n jäsenvaltioiden 15–25-vuotiaita nuoria lähestytään verkkosivujen ja musiikkifestareiden kautta ja kerrotaan, että he voivat toimittaa kilpailuun köyhyyden torjuntaan liittyvän kappaleen internetissä 30. syyskuuta mennessä. Osallistujat ilmaisevat samalla tukensa jollekin kahdeksasta vuosituhattavoitteesta, jotka ovat äärimmäisen köyhyyden ja nälän poistaminen; kaikille avoin peruskoulutus; sukupuolten tasa-arvon edistäminen; lapsikuolleisuuden vähentäminen, odottavien äitien terveydentilan parantaminen, hiv:n/aidsin, malarian ja muiden tautien leviämisen hidastaminen; ympäristön kestävyyden varmistaminen ja sitoutuminen maailmanlaajuiseen kumppanuuteen kehitystyön hyväksi. Äänestys päättyy 31. lokakuuta 2010. Voittajia on kaksi, ja heidän nimensä paljastetaan marraskuussa. Toinen voittaja valitaan verkkoäänestyksessä, ja toisen voittajan valitsee ammattilaisjury. Palkintona on kappaleiden äänittäminen ammattilaisstudiossa ja mahdollisuus esiintyä EU:n kehitysyhteistyöpäivillä, jotka pidetään joulukuussa 2010 Brysselissä.

Koska vuosituhannen kehitystavoitteiden saavuttamisen määräaika on vuonna 2015 eli siihen on enää viisi vuotta aikaa, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kutsunut maailman johtajat huippukokoukseen New Yorkiin 20.–22. syyskuuta 2010 nopeuttaakseen etenemistä kohti tavoitteita.

Lisätietoja:

Musiikilla köyhyyttä vastaan -kilpailun sivut

www.ifightpoverty.eu/fi/act/music-contest

Tule Facebook-kaveriksemme:

www.facebook.com/IFightPoverty

Komissaari Piebalgsin sivut

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs


Side Bar