Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/879

Bruxelles, den 2. juli 2010

Unge europæere ytrer sig om bekæmpelse af fattigdom i konkurrencen "Musik mod fattigdom"

Europa-Kommissionen udskriver i dag en europæisk musikkonkurrence, hvor unge europæere mellem 15 og 25 år opfordres til at indsende en sang, der udtrykker støtte til bekæmpelsen af fattigdom verden over. Deltagerne skal skabe en original sang om udvikling generelt og særligt de otte millenniumudviklingsmål. Vinderne, som udvælges gennem en online-afstemning og af en jury af professionelle fra musikbranchen, får mulighed for at indspille deres sange i et professionelt studie og for at optræde under de europæiske udviklingsdage i Bruxelles i december 2010. Musik-konkurrencen er en del af kampagnen "I Fight Poverty", der skal gøre teenagere bevidst om EU's indsats for udviklingssamarbejde.

"Musik er et effektivt redskab til at samle folk i alle aldre og fra alle lande i kampen mod fattigdom. Denne musikkonkurrence er en del af Kommissionens arbejde for at engagere den yngre generation og skabe opmærksomhed om, hvor vigtigt det er, at millenniumudviklingsmålene bliver nået. Jeg glæder mig til at høre mange bidrag fra rap og hiphop til hård rock," udtalte Andris Piebalgs, EU-kommissær for udvikling.

På sociale medier og musikfestivaler opfordres unge mellem 15 og 25 år fra EU's medlemsstater til at indsende en sang, der forholder sig til bekæmpelse af fattigdom. Sangene skal indsendes senest den 30. september via internettet. Deltagerne skal også vælge, hvilket af de otte millenniumudviklingsmål de vil støtte: Udrydde ekstrem fattigdom og sult; Opnå grundskoleundervisning til alle; Øge ligestilling mellem mænd og kvinder; Mindske børnedødeligheden; Mindske mødredødeligheden; Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme; Sikre udviklingen af et bæredygtigt miljø; Udvikle et globalt partnerskab for udvikling. Man kan stemme på sangene indtil den 31. oktober 2010, og de to vindere bliver udpeget i november. Den ene bliver fundet gennem en onlineafstemning, og den anden udpeges af en professionel jury. De heldige vindere får lov til at indspille deres sange i et professionelt studie og mulighed for at optræde under de europæiske udviklingsdage i Bruxelles i december 2010.

Der er nu kun fem år til, at millenniumudviklingsmålene skal være nået, og FN's generalsekretær Ban Ki-moon har opfordret verdens ledere til at deltage i et topmøde i New York den 20.-22. september 2010 for at sætte gang i fremskridtet mod at nå målene.

Yderligere oplysninger:

Websted for konkurrencen "Musik mod fattigdom"

http://www.ifightpoverty.eu

Meld dig ind i facebook-gruppen:

http://www.facebook.com/IFightPoverty

Websted for kommissær Andris Piebalgs:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/piebalgs


Side Bar