Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/ 33

Bruselj, 19. januarja 2010

Evropska komisija vabi h glasovanju za najboljši plakat ob dnevu Evrope 2010

Evropska komisija je nedavno objavila natečaj za mlade grafične oblikovalce, da oblikujejo plakat ob dnevu Evrope 2010. Skupina evropskih strokovnjakov s področja oblikovanja in komuniciranja je izmed 1 700 predlogov izbrala deset finalistov, katerih predlogi so zdaj na voljo za javno glasovanje na spletni strani natečaja.

„S pomočjo natečaja je Komisija zbudila veliko pozornosti in ob tem pokaza la, kako mladi ljudje vidijo Evropo.“ je izjavila Margot Wallström, podpredsednica Evropske komisije, pristojna za komunikacijo. Zmagovalni predlog bo postal uradni plakat dneva Evrope 9. maja 2010 in se bo uporabljal tudi v prihodnosti. Razdeljeval se bo v vseh 27 državah članicah. Oblikovalci najboljših treh predlogov bodo prejeli plačano potovanje v Bruselj v mesecu maju 2010, kjer se bodo udeležili slovesne podelitve nagrad, ter denarno nagrado, in sicer zmagovalec v višini 2 000 EUR, drugo in tretje uvrščena pa po 1 000 EUR. Prispevki desetih finalistov, ki odražajo teme, izbrane za natečaj ob dnevu Evrope „I ♥ Europe“ (Rad imam Evropo), se bodo lahko uporabili na razstavah, ki jih bodo organizirali Evropska komisija ali predstavništva Evropske unije v državah članicah. Uporabili se bodo lahko tudi v promocijskem materialu.

Glasovanje je možno do 31. januarja 2010 na spletni strani natečaja: http://www.designeurope2010.eu/ .

Za redno obveščanje o rezultatih glasovanja se lahko pridružite skupini Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=131496902480 .


Side Bar