Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/ 10/ 33

Брюксел, 19 януари 2010 г.

Европейската комисия приканва за участие в гласуването в конкурса за плакат по случай на Деня на Европа (2010 г.)

Европейската комисия обяви неотдавна конкурс за млади графични дизайнери, посветен на създаване на плакат за Деня на Европа (2010 г.). Жури от европейски експерти от областта на дизайна и комуникациите избра 10 финалисти измежду повече от 1700 кандидатури. Десетте избрани предложения в момента са предложени за гласуване на интернет страницата на конкурса.

„Този конкурс предоставя прекрасна възможност на Комисията да привлече вниманието към Европа и към представата на младите хора за нея“, заяви Маргот Валстрьом, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за комуникационната стратегия. Спечелилият конкурса проект ще се превърне в официален плакат за Деня на Европа на 9 май 2010 г., както и в последващия период, и ще бъде разпространен във всички 27 държави-членки на ЕС. Крайният победител и двамата му подгласници ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел за церемонията по награждаването през май 2010 г. при изцяло покрити разноски и ще получат парична награда в размер на 2000 € и 1000 € съответно. Като се вземе предвид темата за конкурса за плакат за Деня на Европа (2010 г.) „Аз ♥ Европа“, приносът на десетимата финалисти може също да бъде използван и за изложбите, организирани от Европейската комисия или представителствата на ЕС в държавите-членки, както и за рекламни цели.

Можете да гласувате на интернет страницата на конкурса до 31 януари 2010 г.

http://www.designeurope2010.eu/

За да получавате редовно актуализирана информация относно подадените гласове, можете да се включите в групата във Facebook на следния адрес:

http://www.facebook.com/group.php?gid=131496902480


Side Bar