Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1730

Bryssel den 16 december 2010

Miljö: kommissionens kampanj för biologisk mångfald vinner internationellt pris

Europeiska kommissionens kampanj för att informera om förlusterna av biologisk mångfald har vunnit ett viktigt kommunikationspris, det s.k. European Excellence Award. Detta pris, som delas ut av en oberoende jury bestående av 30 ledande kommunikationsproffs, ska belöna särskilda prestationer som gjorts av kommunikationsproffs. Priset är i kategorin miljö och ekologi. Kampanjen, som utgick från en viral film och sloganen ”det gäller vårt liv”, har nått ut till miljontals människor i Europa och kommer att pågå till nästa år.

Det gläder mig att denna kampanj har fått sådan uppmärksamhet. Förlusten av biologisk mångfald är ett av de största problemen i världen i da, och det kommer inte att försvinna. Kampanjer som denna behövs, eftersom ungdomar är en så viktig påtryckningsgrupp. Det är också de som kommer att påverkas mest av förlusten av biologisk mångfald – deras röst förtjänar därför att bli hörd” sa EU:s kommissionär med ansvar för miljö, Janez Potočnik.

Kampanjen pågår fortfarande på alla EU:s språk och har haft stor framgång. Den betonar att biologisk mångfald har att göra med samspel, och koncentrerar sig på begreppet förlust, med kraftfulla bilder som påminner om de konturer som ritas runt brottsoffer på brottsplatsen. Tusentals personer har deltagit i evenemang och konkreta aktiviteter som har med biologisk mångfald att göra. Webbplatsen (www.weareallinthistogether.eu) har haft över 3,5 miljoner besökare, den virala filmen (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) har setts minst 1,5 miljoner gånger, och det finns över 55 000 aktiva användare av tillämpningen för biologisk mångfald på Facebook, och cirka 20 000 fans på Facebook för kampanjens sidor (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000).

Bakgrund: European Excellence Awards

European Excellence awards kan ges till yrkesfolk inom PR, kommunikation, varumärkesuppbyggnad och anseendeskydd från företag, konsultbolag, föreningar och icke-statliga organisationer, som i sitt arbete under 2010 har visat särskilda talanger och särskilt kunnande. I år fanns det 1 400 kandidater i alla kategorier, med fem filmer på miljöområdet som valts ut i första gallringen: Juryn består av informatörer på styrelse- och chefsnivå från PR-företag, multinationella företag och universitet samt av språkrör för den statliga förvaltningen.


Side Bar