Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1730

Bruselj, 16. decembra 2010

Okolje: kampanja Evropske komisije o biotski raznovrstnosti prejela mednarodno nagrado

Kampanja Evropske komisije za osveščanje o izgubi biotske raznovrstnosti je prejela ugledno nagrado na področju komunikacij – „Evropsko nagrado za odličnost“. Nagrade, ki jih podeljuje neodvisna žirija 30 vrhunskih strokovnjakov s področja komuniciranja, so namenjene odlikovanju izjemnih dosežkov strokovnjakov za komuniciranje. Komisija je prejela nagrado v kategoriji okolja in ekologije. Kampanja, ki v središče postavlja viralni video posnetek in slogan „v tem smo skupaj“, je dosegla več milijonov Evropejcev po vsej celini in se bo nadaljevala v naslednjem letu.

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik je dejal: „Zelo sem zadovoljen, da je kampanja pritegnila toliko pozornosti. Izguba biotske raznovrstnosti je eden od najresnejših svetovnih problemov, ki ne bo izginil sam od sebe. Kampanje, kakršna je ta, imajo ključno vlogo, saj so mladi izjemno pomembna ciljna skupina. Izguba biotske raznovrstnosti bo najbolj prizadela prav njih, zato je prav, da se jih najbolj sliši.“

Kampanja, ki še vedno poteka v vseh uradnih jezikih EU, je zelo uspešna. Poudarja medsebojno povezanost, značilno za biotsko raznovrstnost, in se osredotoča na pojem izgube, v svoji vizualni podobi pa uporablja asociacijo na črte, kakršne preiskovalci zarišejo okrog žrtev na prizorišču zločina. Na dogodkih v živo in praktičnih dejavnostih, povezanih z biotsko raznovrstnostjo, je sodelovalo na tisoče ljudi. Spletna stran (www.weareallinthistogether.eu) beleži več kot 3,5 milijona obiskov, viralni video posnetek (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) je dosegel vsaj 1,5 milijona ogledov, poleg tega pa je na Facebooku več kot 55 000 aktivnih uporabnikov aplikacije o biotski raznovrstnosti in približno 20 000 oboževalcev strani, povezanih s kampanjo (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000).

Ozadje: Evropske nagrade za odličnost

Evropske nagrade za odličnost so namenjene strokovnjakom s področja odnosov z javnostmi, komunikacij, gradnje blagovnih znamk in upravljanja ugleda iz gospodarskih družb, svetovalnih podjetij, združenj in nevladnih organizacij, ki so se pri svojem delu v letu 2010 izkazali z izjemno nadarjenostjo in sposobnostjo. Letos je v vseh kategorijah skupaj prispelo 1 400 predlogov za nagrado, pri čemer se je med finaliste v kategoriji okolja uvrstilo pet filmov. Žirijo sestavljajo strokovnjaki za komunikacijo, ki zasedajo upravljavske in druge vodilne položaje v podjetjih za odnose z javnostmi, multinacionalnih podjetjih in na univerzah, ter vladni uradni govorci.


Side Bar