Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1730

Brussel, 16 december 2010

Milieu: biodiversiteitscampagne van de Commissie wint internationale prijs

De biodiversiteitscampagne van de Commissie, die bedoeld is om aandacht te vragen voor het verlies aan biodiversiteit, heeft een prestigieuze prijs gewonnen op het gebied van communicatie, een "European Excellence Award". Deze prijzen, die door een onafhankelijke jury van 30 toonaangevende communicatiedeskundigen worden toegekend, zijn bedoeld om uitzonderlijke prestaties van communicatieprofessionals te eren. De door de Commissie gewonnen prijs behoort tot de categorie Milieu. De campagne, die rond een succesvolle internetvideo en de slogan "Verbonden door leven" is opgebouwd, heeft al miljoenen Europeanen bereikt en loopt nog tot het einde van dit jaar.

EU-commissaris voor Milieu, Janez Potočnik, zei: "Ik ben erg blij dat deze campagne zoveel aandacht trekt. Verlies aan biodiversiteit is een van de grootste problemen waar de wereld momenteel mee te kampen heeft. Het is een probleem dat niet zomaar vanzelf zal verdwijnen. Campagnes als deze zijn van groot belang, omdat jongeren een zeer belangrijke belangengroep zijn. Zij zullen de meeste gevolgen ondervinden van het verlies aan biodiversiteit en mogen hun stem dus het hardst laten horen."

De campagne, die nog steeds in alle EU-talen loopt, heeft aardig wat succes. In de campagne worden de onderlinge verwevenheid van biodiversiteit en het verlies aan biodiversiteit benadrukt aan de hand van treffend beeldmateriaal dat herinnert aan de rond de slachtoffers getrokken lijnen op een plaats delict. Duizenden mensen hebben aan live evenementen en praktijkgerichte activiteiten met betrekking tot biodiversiteit deelgenomen. De website (www.weareallinthistogether.eu) is al meer dan 3,5 miljoen keer bezocht, de internetvideo (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) is al minstens 1,5 miljoen keer bekeken en de biodiversiteittoepassing op Facebook heeft meer dan 55 000 actieve gebruikers, met ongeveer 20 000 'fans' voor de campagnepagina's (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000).

Achtergrond: de European Excellence Awards

De European Excellence Awards zijn bedoeld voor PR-, communicatie-, merkprofilerings- en reputatiebeheerprofessionals van bedrijven, adviesbureaus, verenigingen en ngo's, die met hun werk in 2010 hebben laten zien dat ze over uitzonderlijke talenten en vaardigheden beschikken. Dit jaar waren er in totaal 1400 inzendingen in alle categorieën. In de categorie Milieu zijn vijf films voorgedragen. De jury bestaat uit communicatiedeskundigen op bestuursniveau van PR-ondernemingen, multinationals, universiteiten en overheidswoordvoerders.


Side Bar