Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1730

Bryssel 16. joulukuuta 2010

Ympäristö: komission biodiversiteettikampanjalle kansainvälinen palkinto

Euroopan komission kampanja tietoisuuden lisäämiseksi luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä on voittanut arvostetun European Excellence Award -viestintäpalkinnon. Viestintäalan ammattilaiset palkitsevat huippusaavutuksia kilpailussa, jonka ratkaisee 30 johtavasta viestinnän ammattilaisesta muodostuva riippumaton valintalautakunta. Palkinto myönnettiin ympäristön ja ekologian sarjassa. Kampanja, jonka keskiössä ovat kiertovideo ja iskulause ”Olemme osa sitä”, on saavuttanut miljoonat eurooppalaiset kaikkialla Euroopassa. Kampanja jatkuu vielä ensi vuoteen.

”Olen hyvin mielissäni, että kampanja on saanut näin paljon huomiota. Biodiversiteetin köyhtyminen on yksi maailman vakavimmista ongelmista, eikä ongelma häviä itsestään. Tällaiset kampanjat ovat hyvin tärkeitä, sillä nuoriso on äärettömän merkittävä painostusryhmä. Biodiversiteetin köyhtyminen vaikuttaa heihin eniten, joten heidän ääntänsä on syytä kuulla”, totesi ympäristökomissaari Janez Potočnik.

Kaikilla EU:n kielillä toteutettu kampanja on ollut suuri menestys. Siinä korostetaan, kuinka luonnon monimuotoisuudessa kaikki liittyy kaikkeen, ja tarkastellaan tämän monimuotoisuuden häviämistä vaikuttavin kuvin, joista tulee mieleen uhrien ympärille rajatut viivat murhapaikoilla. Tuhannet ihmiset ovat osallistuneet tapahtumiin ja erilaisiin biodiversiteettiä käsitelleisiin toimiin. Verkkosivulla www.olemmeosasita.eu on ollut yli 3,5 miljoonaa kävijää, ja kiertovideo (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) on katseltu ainakin 1,5 miljoonaa kertaa. Biodiversity-sovelluksella on Facebookissa yli 55 000 aktiivista käyttäjää ja kampanjan Facebook-sivuilla (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000) noin 20 000 ”fania”.

Tausta: European Excellence Awards

European Excellence Awards -kilpailuun voivat osallistua pr-toiminnan, viestinnän, brändikehityksen ja mainejärjestelmien ammattilaiset yrityksistä, konsulttifirmoista, yhdistyksistä ja kansalaisjärjestöistä, jotka ovat työssään osoittaneet poikkeuksellisia kykyjä ja taitoja vuonna 2010. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin kaikkiin sarjoihin yhteensä 1 400 ehdokastyötä, joista viisi filmiä läpäisi ympäristösarjan esivalinnan. Valintalautakuntaan kuuluu hallituksen jäseniä tai ylempiä viestintäjohtajia pr-yrityksistä, monikansallisista yhtiöistä ja yliopistoista sekä hallitusten tiedottajia.


Side Bar