Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1730

Bruxelles, den 16. december 2010

Miljø: Kommissionens kampagne for biodiversitet vinder international pris

Kommissionens kampagne for at skabe øget bevidsthed om biodiversitetstabet har vundet en prestigefyldt pris på kommunikationsområdet, den såkaldte European Excellence Award. Formålet med prisen, som tildeles af en uafhængig jury bestående af 30 førende kommunikationseksperter, er at påskønne en særlig indsats ydet af fagfolk på kommunikationsområdet. Prisen er i kategorien miljø og økologi. Kampagnen, som udgik fra en viral film og sloganet “vi er en del af et hele", er nået ud til millioner af mennesker i Europa og kommer til at fortsætte til næste år.

EU's miljøkommissær Janez Potočnik siger: "Jeg er meget glad for at kunne konstatere, at denne kampagne tiltrækker sig stor opmærksomhed. Tab af biodiversitet er et af de alvorligste problemer i verden, og problemet løser ikke sig selv. Der er brug for kampagner som denne, eftersom de unge er en umådelig vigtig pressionsgruppe. Det er dem, som mest vil blive ramt af tabet af biodiversitet, og deres røst fortjener derfor at blive hørt".

Kampagnen, som fortsat kører på alle EU-sprog, har været meget vellykket. Den understreger, at biodiversitet har at gøre med samspil, og koncentrerer sig om begrebet tab med kraftfulde billeder, som giver mindelser om de konturer, der ridses omkring et offer på gerningsstedet. Tusindvis af mennesker har deltaget i arrangementer og konkrete aktiviteter, som har at gøre med biodiversitet. Webstedet (www.weareallinthistogether.eu) har haft over 3,5 mio. besøgende, den virale film (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) er set mindst 1,5 mio. gange, og der er over 55 000 aktive brugere af Facebook-applikationen for biodiversitet og 20 000 venner på Facebook på kampagnens sider (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000).

Baggrund: European Excellence Awards

European Excellence-prisen gives til fagfolk inden for PR, kommunikation, mærkeimage-opbygning, virksomheders omdømmeforvaltning, konsulentfirmaer, sammenslutninger og ikke-statslige organisationer, hvis arbejde vidner om særligt talent og kunnen. I år indkom 1 400 forslag i alle kategorier, hvoraf fem film blev udvalgt i kategorien miljø. Juryen består af kommunikationseksperter fra bestyrelser og den øverste ledelse i PR-firmaer, multinationale virksomheder, universiteter og statslige repræsentanter.


Side Bar