Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE ES

IP/10/1634

Bruxelles, den 1. december 2010

EU-kommissær Connie Hedegaards videokonference med indbyggerne i et af de 600 isolerede rurale samfund, der nyder godt af regionsprogrammet EURO-SOLAR for Latinamerika

Den 1. december deltager EU-kommissær Connie Hedegaard sammen med Perus ambassadør ved Den Europæiske Union, Hans Excellence Jorge Valdez, i en videokonference i Bruxelles med repræsentanter for Sancayuni i Peru, et ruralt samfund, der er hjemmehørende på en ø i Titicacasøen, og som nyder godt af EURO-SOLAR-programmet.

EURO-SOLAR er et regionalt samarbejdsprogram, som finansieres af Europa-Kommissionen og otte lande i Latinamerika.

Programmet, der gennemføres under kommissær Andris Piebalgs ansvar, og som har et samlet budget på 35,8 millioner EUR, forsyner sekshundrede isolerede rurale samfund uden adgang til elektritetsnettet med rurale strømforsyningssystemer baseret på vedvarende energi (solfangere og vindmøller). Systemerne forsyner disse samfund med elektricitet til computere, internetforbindelser, telefoner, printere/scannere, projektorer, batteriopladere, vandrensningsanlæg, medicinsk køleudstyr og belysning.

De direkte begunstigede under programmet er de 300 000 indbyggere i de 600 berørte samfund, som får ejendomsretten til og ansvaret for udstyret.

Kommissær Connie Hedegaard og Hans Excellence Jorge Valdez, Perus ambassadør ved Den Europæiske Union, vil få lejlighed til at stille spørgsmål til medlemmer af Sancayuni-samfundet og besvare spørgsmål fra disse.

Videokonferencen vil være forbundet med Europa-Kommissionens pressekonferencerum i Bruxelles og dette rurale samfund på øen Amantani i Titicacasøen. Dette første videolink, som for blot nogle måneder siden var utænkeligt, er blevet muligt takket være midler fra EURO-SOLAR. Medlemmerne af Sancayuni-samfundet vil tale om deres erfaringer og om de store forventninger til forbedrede levevilkår, som følger med indførelsen af rene energiformer, dvs. bedre grundlæggende serviceydelser såsom uddannelse og sundhed og kommunikation med omverdenen samt udvikling af produktive aktiviteter.

Indtil programmet blev indført, rådede medlemmerne af Sancayuni-samfundet ikke over nogen form for energiforsyning. I dag har indbyggerne i dette og de øvrige samfund, der falder ind under programmet, en ren og vedvarende energikilde, adgang til nye teknologier samt målrettet uddannelse og konstant støtte, som medfører, at nye brugere på en ideel og bæredygtig måde, der er tilpasset deres kultur, kan få fordel af alt det, EURO-SOLAR-programmet kan tilbyde deltagerne med hensyn til lokal og integreret udvikling.

Yderligere oplysninger:

  • Websteder:

http://www.programaeuro-solar.eu/eng/home.php

http://ec.europa.eu/europeaid/where/latin-america/regional-cooperation/euro-solar/index_en.htm


Side Bar