Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/142

Bruxelles, den 8. februar 2009

Nyt EU-logo for alle økologiske produkter

Europa-Kommissionen har i dag udnævnt vinderen af konkurrencen om et EU-logo for økologiske produkter. I de seneste to måneder har ca. 130 000 personer deltaget i en online-afstemning om forslagene fra de tre finalister i denne konkurrence. Vinderprojektet er indsendt af Dusan Milenkovic, en studerende fra Tyskland, som fik 63 % af stemmerne for sit “EU-blad”. Fra den 1. juli 2010 vil EU-økologilogoet blive obligatorisk for alle færdigpakkede økologiske produkter, som er fremstillet i en medlemsstat, og som opfylder de økologiske krav. Logoet vil være frivilligt for importerede produkter. Andre private, regionale og nationale logoer kan optræde sammen med EU-logoet. Forordningen om økologisk landbrug vil blive ændret i de kommende uger med indføjelse af det nye logo i et af bilagene.

"Det er mig en stor gælde, at vi nu har et nyt EU-logo for økologiske fødevarer," lød det fra Mariann Fischer Boel, kommissær for landbrug og landudvikling, som var den, der først foreslog, at der blev afholdt en konkurrence om design af et nyt logo. "Denne konkurrence har sat yderligere fokus på øko-fødevarer, og vi har nu et logo, som alle nemt vil kunne genkende. Det er et smukt og elegant design, og jeg glæder mig til at kunne købe varer med dette logo fra juli måned i år."

Vinderlogoet er resultatet af en paneuropæisk konkurrence, der var åben for kunst- og designstuderende. De næsten 3 500 indsendte logo-forslag blev bedømt af en internationalt anerkendt jury. De tre bedste logoer blev lagt ud på konkurrencens websted www.ec.europa.eu/organic-logo til online-afstemning, som udløb den 31. januar 2010.

”EU-bladet” viser EU-stjernerne i form af et blad på en grøn baggrund. Det er et helt enkelt symbol med to klare udsagn: Natur og Europa.

Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter vil indbyde vinderen og vinderne af anden- og tredjepræmien til en officiel prisuddeling, som vil blive afholdt i Bruxelles i juli 2010. De tre vindere vil modtage priser på hhv. 6 000, 3 500 og 2 500 euro.

Bilag: vinderlogoet

Vinderdesignet i konkurrencen om et nyt øko-logo :
Side Bar