Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1345

Bruxelles, den 18. oktober 2010

Kommissionen belønner firmaer for at kæmpe EU-miljømærkets sag

I aften udråber Europa-Kommissionen vinderne af prisen for kommunikation om EU's miljømærke 2010 ved en ceremoni i Bruxelles. Prisen tildeles for at have opnået en bemærkelsesværdig forøgelse af folks kendskab til EU's mærke for miljøvenlige produkter og tjenesteydelser. Mærkningen er i stærk vækst og pryder nu næsten 25 000 produkter og turistindkvarteringssteder over hele EU og udenfor.

Miljøkommissær Janez Potočnik sagde i den forbindelse: "EU's erhvervsliv har kolossal betydning for en ændring af forbrugsmønstrene. Jeg lykønsker disse firmaer med deres bidrag til at forbedre miljøet og fremme brugen af et kvalitetsmærke."

Prisen for kommunikation om EU's miljømærke

Prisen, der blev uddelt for første gang sidste år, er en anerkendelse af en helt særlig reklameindsats for at gøre folk opmærksom på EU's miljømærke. Den skal opmuntre og inspirere andre, der har EU-miljømærket, til at udnytte mærkets potentiale aktivt i deres markedsføring.

Der er i år indkommet ansøgere fra 13 organisationer i 11 lande (Belgien, Cypern, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Nederlandene, Portugal, Spanien, Sverige og Tjekkiet). I kategorien tjenesteydelser er en række hoteller blevet indstillet, mens ansøgerne i kategorien producenter/detailsalg kommer fra producenter af så vidt forskellige varer som sæbe og shampoo, rengøringsmidler og gulvbelægninger.

Kandidaterne er:

Adria Hotel, Prag (Tjekkiet)

Alpheios International (Nederlandene)

Alvarella Ecoturismo (Spanien)

Arjowiggins Graphic (Frankrig)

Bona AB (Sverige)

Delhaize nz (Belgien)

Jardim Atlantico (Portugal – Madeira)

Novoceram sas (Frankrig)

Sara Lee Corp – Sanex (Nederlandene)

Solus (Irland)

Sutter Industries SpA (Italien)

UPM-Kymmene Corporation (Finland)

ZX FAMI Ltd (Cypern)

En jury bestående af miljø- og kommunikationseksperter og repræsentanter for Europa-Kommissionen har vurderet forskellige kriterier, bl.a. aktiviteternes kvalitet, kreativitet og relevans samt brugen af logoet.

EU's miljømærke

EU's miljømærke – det eneste miljømærke, der dækker hele Europa – er en frivillig ordning, der blev startet i 1992 med det formål at fremme produktion og forbrug af grønne produkter og tjenesteydelser over hele EU.

I dag finder man EU-miljømærkets logo, blomsten, på næsten 25 000 produkter og tjenesteydelser, deriblandt rengøringsmidler, husholdningsapparater, papirvarer, tekstiler, produkter til hus og have samt smøremidler. Også turistindkvartering er omfattet.

Disse produkter og tjenesteydelser er i handelen i alle EU's medlemsstater, men også i mange andre lande overalt i verden, fx Indien, New Zealand, Canada og Kina.

Alle produkter med EU-miljømærket er af uafhængige organer kontrolleret for, om de overholder strenge miljøkriterier og kriterier for brugsegnethed. Både produktets vigtigste miljøvirkninger og dets miljøpræstationer gennem hele dets levetid tages i betragtning. Det er nationale myndigheder i alle EU-medlemsstaterne og Island, Norge og Liechtenstein, der administrerer EU-miljømærket.

Ordningen er blevet udvidet til at omfatte flere produkter og tjenesteydelser og fokuserer på dem med det største forbedringspotentiale. I den reviderede ordning er der desuden sket en forenkling af procedurerne for de firmaer, der ansøger om mærket, og en nedsættelse af gebyrerne.

Prisuddelingen finder sted fra kl. 18.30 på Plaza Hotel, 118-126 Boulevard Adolphe Max, Bruxelles. Ecolabel Helpdesk på ecolabel@biois.com står til rådighed med yderligere oplysninger.

Der er nærmere oplysninger om EU's miljømærke på www.ecolabel.eu.


Side Bar