Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1090

Bryssel 2. syyskuuta 2010

Kaksi ghanalaista lentoyhtiötä EU:n mustalle listalle

Euroopan komissio on tänään päivittänyt luettelon Euroopan unionissa kielletyistä lentoyhtiöistä. Se asetti yhden ghanalaisen lentoyhtiön täydelliseen toimintakieltoon ja määräsi toiselle ghanalaiselle lentoyhtiölle toimintarajoituksia.

Liikenteestä ja liikkuvuudesta vastaava komission varapuheenjohtaja Siim Kallas korosti, ettemme voi sallia kompromisseja lentoturvallisuuden suhteen. ”Kun meillä on näyttöä siitä, että lentoyhtiöt eivät täytä turvallisuusmääräyksiä, tai kun sääntelyviranomaiset eivät pysty varmistamaan turvallisuusnormien noudattamista, meidän on varmistettava, ettei lentoturvallisuutta vaaranneta”, hän lisäsi.

Päivitettyyn luetteloon voi tutustua jo nyt komission verkkosivuilla(1).

Nämä toimenpiteet suoritettiin, koska kaksi jäsenvaltiota oli kieltänyt kyseisten lentoyhtiöiden toiminnan alueillaan. Ghanalainen lentoyhtiö Meridian Airways asetettiin täydelliseen toimintakieltoon EU:ssa, koska sen lentokalustoa ja sen EU:ssa käyttämiä laitteita koskevat tarkastustulokset olivat erittäin heikot.

Toisen ghanalaisen lentoyhtiön, Airlift Internationalin, lentokone tarkastettiin eräässä jäsenvaltiossa. Tarkastusten tulokset olivat selvästi kansainvälisiä normeja heikommat, minkä vuoksi lentoturvallisuuskomitea puolsi yksimielisesti toimintarajoitusten asettamista. Tarkastettu lentokone sekä kaksi tällä hetkellä varastossa olevaa muuta lentokonetta asetettiin toimintakieltoon EU:ssa. Lentoyhtiölle jää näin ollen yksi lentokone, jota se saa yhä käyttää EU:ssa. Komissio seuraa tarkasti lentoyhtiön toimintaa ja neuvottelee tiiviisti Ghanan siviili-ilmailujärjestön kanssa löytääkseen pysyvät ratkaisut todettuihin turvallisuusongelmiin. Komissio tarkastelee näiden kahden lentoyhtiön tilannetta uudelleen seuraavassa lentoturvallisuuskomitean kokouksessa marraskuussa.

Tällä hetkellä seuraavat viisi yksittäistä lentoyhtiötä ovat täydellisessä toimintakiellossa Euroopan unionissa: Ariana Afghan Airlines (Afganistan), Blue Wing Airlines (Surinam), Meridian Airways (Ghana), Siem Reap Airways International (Kambodža) ja Silverback Cargo Freighters (Ruanda). Seuraavista 17 maasta toimintakiellossa ovat kaikki lentoliikenteen harjoittajat (yhteensä 278 lentoyhtiötä): Angola, Benin, Djibouti, Filippiinit, Gabon (lukuun ottamatta kolmea lentoyhtiötä, joiden toimintaan sovelletaan rajoituksia ja ehtoja), Indonesia (lukuun ottamatta kuutta lentoyhtiötä, joiden rajoitukset on kumottu), Kazakstan (lukuun ottamatta yhtä lentoyhtiötä, jonka toimintaan sovelletaan rajoituksia ja ehtoja), Kirgisian tasavalta, Kongon demokraattinen tasavalta, Kongon tasavalta, Liberia, Päiväntasaajan Guinea, Sambia São Tomé ja Príncipe, Sierra Leone, Sudan ja Swazimaa. Seuraavien kymmenen lentoyhtiön toimintaan sovelletaan rajoituksia ja ehtoja: Air Astana (Kazakstan), Air Koryo (Korean demokraattinen kansantasavalta), Airlift International (Ghana), Air Service Comores (Komorit), Gabon Airlines, Afrijet ja SN2AG (Gabon), Iran Air (Iran), Taag Angola Airlines (Angola) ja Ukrainian Mediterranean Airlines (Ukraina).

1 :

http://ec.europa.eu/transport/air-ban/


Side Bar