Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1056

Bruxelles, 18 august 2010

Pakistan: înaintea vizitei sale în această țară, comisarul Georgieva propune sporirea finanțării din partea Comisiei la 70 de milioane de euro

Ca răspuns la amploarea tot mai mare a crizei umanitare, comisarul pentru cooperare internațională, ajutor umanitar și reacție la situații de criză, Kristalina Georgieva, a anunțat astăzi faptul că o sumă suplimentară de 30 de milioane de euro va fi mobilizată de Comisie pentru asistență de urgență. Această cea mai recentă finanțare va aduce totalul fondurilor de ajutor umanitar alocate de către Comisie pentru a sprijini populațiile afectate de inundații la 70 de milioane de euro. La data de 23 august, comisarul Georgieva se va deplasa în zona afectată din Pakistan și se va întâlni cu autoritățile și cu experții în acordarea de asistență, precum și cu populația afectată de inundații.

Comisarul Georgieva a declarat: „Daunele produse de inundații în Pakistan sunt masive și milioane de oameni suferă. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru a stimula operațiunile de ajutor umanitar efectuate de către partenerii Comisiei Europene în acest domeniu. Experții Comisiei în materie de asistență sunt, de asemenea, activi la fața locului în Pakistan. Aceștia conlucrează cu partenerii noștri pentru a se asigura că fondurile sunt utilizate în modul cel mai eficient posibil, în beneficiul victimelor disperate al acestor inundații dezastruoase.”

Din 31 iulie, Comisia Europeană a oferit ajutor umanitar în valoare de 40 de milioane de euro victimelor inundațiilor din Pakistan (a se vedea IP/10/1018 și IP/10/1048). În ultimele douăsprezece luni, Comisia a furnizat ajutor umanitar în valoare totală de 111,25 milioane de euro pentru persoanele aflate în dificultate în Pakistan, fără a include solicitarea de fonduri anunțată astăzi.

Direcția Ajutor Umanitar și Protecție Civilă (ECHO) a Comisiei are un birou de sprijin la Islamabad. Experții ECHO urmăresc îndeaproape evoluția situației umanitare și monitorizează utilizarea fondurilor Comisiei privind acordarea de asistență.

Proiectele de ajutor umanitar finanțate de Comisie sunt puse în aplicare de organizații neguvernamentale specializate în acordarea de asistență, de agenții specializate ale ONU și de Semiluna Roșie. Activitățile vizate includ asistență sanitară, hrană, apă și igienă, adăposturi (de urgență), produse nealimentare (pături, folii de plastic, seturi de igienă, seturi de bucătărie etc.), sprijin psihologic, comunicare de urgență, ajutor de subzistență și protecție.

Printre organizațiile partenere în materie de acordare de asistență care au primit fonduri sau sunt în curs de a primi sprijin iminent se numără: Acted, ActionAid, Concern, Cordaid, Danish Church Aid, Hope87, International Catholic Migration Commission (Comisia internațională catolică privind migrația), International Organisation for Migration (Organizația Internațională pentru Migrație), International Rescue Committee (Comitetul internațional pentru acordarea de ajutoare), Merlin, Oxfam și Save the Children (Salvați Copiii).

Acțiunea UE de protecție civilă

Mecanismul UE de protecție civilă a fost activat la 6 august. Centrul de monitorizare și informare (CMI) din cadrul ECHO menține legătura cu cele 31 de țări care participă la mecanism; câteva dintre aceste țări furnizează Pakistanului ajutoare în natură (de exemplu unități de purificare a apei, truse medicale de urgență, corturi, generatoare electrice). Un ofițer de legătură CMI se află în biroul ECHO din Islamabad pentru a facilita coordonarea asistenței de protecție civilă a UE și pentru a colabora cu sistemul ONU.

Pentru informații suplimentare: http://ec.europa.eu/echo/index_en.htm


Side Bar