Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/10/1056

Bryssel 18. elokuuta 2010

Komission apu Pakistanin tulvauhreille nousee 70 miljoonaan euroon

Kansainvälisestä yhteistyöstä, humanitaarisesta avusta ja kriisinhallintatoimista vastaava komissaari Kristalina Georgieva ilmoitti tänään, että komissio myöntää vielä 30 miljoonaa euroa kiireellisenä hätäapuna Pakistanin alati pahenevan humanitaarisen kriisin uhreille. Näin komission apu nousee yhteensä 70 miljoonaan euroon. Komissaari Georgieva matkustaa 23. elokuuta kriisialueelle tapaamaan Pakistanin viranomaisia ja avustusjärjestöjen edustajia sekä tulvan uhreiksi joutuneita paikallisia asukkaita.

Komissaari Georgieva totesi, että Pakistanin ennennäkemättömät tulvat ovat aiheuttaneet kärsimystä miljoonille ihmisille. Lisävaroilla tuetaan Euroopan komission humanitaarisen avun kumppanijärjestöjen työtä. Komissiolla on Pakistanissa myös omia hätäavun asiantuntijoita, jotka varmistavat yhdessä kumppaneiden kanssa, että varat käytetään tulvauhrien auttamiseen mahdollisimman tehokkaasti.

Euroopan komissio on osoittanut Pakistanin tulvauhrien humanitaariseen apuun 31. heinäkuuta lähtien jo 40 miljoonaa euroa (ks. IP/10/1018 ja IP/10/1048). Tänään pyydettävien varojen lisäksi komissio on viimeisten 12 kuukauden aikana myöntänyt Pakistanin hädänalaisille kaikkiaan 111,25 miljoonaa euroa humanitaarista apua.

Humanitaarisesta avusta ja pelastuspalveluasioista vastaavalla komission pääosastolla (ECHO) on toimipiste Islamabadissa. ECHOn asiantuntijat valvovat tiiviisti humanitaarisen tilanteen kehitystä ja komission myöntämien avustusvarojen käyttöä.

Komission rahoittamien humanitaaristen hankkeiden täytäntöönpanosta vastaavat erilaiset valtiosta riippumattomat avustusjärjestöt, YK:n erityisvirastot ja Punainen Puolikuu. Toiminta kattaa terveydenhuollon, elintarvikeavun, vesi- ja saniteettihuollon sekä (hätä)suojien ja muun materiaaliavun (mm. huopien, muovipeitteiden, hygieniapakkausten ja keittiövälineiden) toimitukset, psykologisen avun, hätäviestintäjärjestelmät, toimeentulotuen ja suojelun.

Komission kautta avustuksia ovat jo saaneet tai saavat lähiaikoina mm. seuraavat kumppanijärjestöt: Acted, ActionAid, Concern, Cordaid, Danish Church Aid, Hope87, International Catholic Migration Commission (ICMC), Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM), International Rescue Committee (IRC), Merlin, Oxfam ja Pelastakaa lapset -järjestö.

EU:n pelastuspalvelumekanismi

EU:n pelastuspalvelumekanismi otettiin käyttöön 6. elokuuta. ECHOn seuranta- ja tiedotuskeskus (MIC) on yhteydessä 31:een mekanismissa mukana olevaan maahan, joista monet toimittavat Pakistaniin materiaaliapua (mm. vedenpuhdistuslaitteita, ensiapupakkauksia, telttoja ja generaattoreita). MICillä on ECHOn toimistossa Islamabadissa yhteyshenkilö, joka vastaa EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta tulevan avun koordinoinnista ja yhteydenpidosta YK:hon.

Lisätietoja: http://ec.europa.eu/echo/index_en.htm


Side Bar