Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/09/1878

Брюксел, 4 декември 2009 г.

Кампанията на ЕС за здравословно хранене „Вкусната дружина“: пътуващите изложения приключват, но кампанията продължава

По линия на кампанията на ЕС за здравословно хранене „Вкусната дружина“ пътуващи изложения с автобуси посетиха 173 училища в цяла Европа и донесоха на спортните площадки викторини и игри, за да разкажат на децата относно необходимостта да избират разумно храната си. Приблизително 17 000 деца взеха участие в пътуващите изложения, които продължиха до края на ноември, с помощта на които научиха за ползите от плодовете, зеленчуците и млечните продукти. Още хиляди деца се учат от интерактивния уебсайт „Вкусната дружина“, който сега е в центъра на кампанията „Хапни с нея, пийни с нея, играй с нея!“.

Стартирани от комисаря Мариан Фишер Боул на 28 септември (вж. IP/09/1366 ), пътуващите изложения посетиха Белгия, Франция, Обединеното кралство, Ирландия, Естония, Литва и Полша. Дейностите бяха насочени към групите на децата на възраст 8—12 години и включваха първо изложение за нуждата от здравословно хранене, последвано от групови игри и въведение в уебсайта на Вкусната дружина. Инициативата се прие много положително от училищата, определящи проявите като интересни, образователни и интерактивни.

Макар пътуващите изложения и игрите да приключват тази година, уебсайтът все още привлича голям интерес. Членовете на Вкусната дружина, под формата на анимирани бунтарски изображения на плодове, зеленчуци и млечни продукти, разказват своите истории, за да предадат на младата публика едно и също послание — хранете се здравословно сега, за да бъдете в добра форма впоследствие, докато играта за търсене на съкровище предлага награди на успешните участници.

За допълнителна информация:

Кампания „Вкусната дружина“:

http :// ec . europa . eu / agriculture / tasty - bunch /

Игра за търсене на съкровище:

http :// ec . europa . eu / agriculture / tasty - bunch / treasure - hunt / index _ bg . htm

Актуализирани материали за пресата се публикуват на:

http :// ec . europa . eu / agriculture / tasty - bunch / press - corner / index _ bg . htm


Side Bar