Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE IT

IP/09/1162

Brussel, 17 juli 2009

Concentraties: Commissie keurt geplande overname Saeco door Philips goed

De Europese Commissie heeft na toetsing aan de EU-concentratieverordening het licht op groen gezet voor de geplande overname van het Italiaanse bedrijf Saeco International Group S.p.A (SIG) door Koninklijke Philips Electronics N.V. uit Nederland. De Commissie kwam tot de conclusie dat de transactie de daadwerkelijke mededinging in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan niet op significante wijze zou belemmeren.

Philips is een wereldwijde onderneming die actief is op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment elektronische producten, waaronder consumentenelektronica, huishoudapparaten, verlichtingsproducten en medische systemen. SIG is een producent van espressomachines voor de consument en voor professioneel gebruik onder de merknamen Saeco, Gaggia en Spidem en van verkoopautomaten. De activiteiten van de ondernemingen overlappen elkaar alleen in het segment koffiemachines voor huishoudelijk gebruik.

Uit het onderzoek van de geplande transactie door de Commissie bleek dat de producten van beide ondernemingen niet sterk met elkaar concurreren en dat de gefuseerde onderneming weerwerk zou blijven krijgen van verscheidene sterke concurrenten met aanzienlijke marktaandelen.

Uit het onderzoek van de Commissie kwam tevens naar voren dat de gefuseerde entiteit de mogelijkheid noch het motief zou hebben om de markt af te sluiten voor concurrerende producenten van koffiezetapparaten.

De Commissie kwam derhalve tot de conclusie dat de voorgenomen concentratie geen aanleiding zal geven tot mededingingsbezwaren.

Meer informatie over deze zaak is beschikbaar op de volgende website:

http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m110.html#m_5547


Side Bar