Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

IP/09 /1129

Brüsszel, 2009. július 13

A Bizottság jóváhagyta a közlekedési infrastruktúra fejlesztési célú állami finanszírozását Magyarországon

Az Európai Bizottság ma jóváhagyta a magyarországi hatóságok által bejelentett, a vasúti, közúti és belvízi közleked ési ágazat fejlesztését elősegítő állami támogatást. Az átfogó célkitűzés a közlekedés intermodalitásának javítása Magyarországon.

A magyarországi támogatási rendszer a meglévő közlekedési infrastruktúra bővítését, korszerűsítését és javítását, valamint az intermodalitás megerősítését tűzte ki célul. A támogatás a közforgalmú vasúti és közúti hálózat valamint a logisztikai központok, ipari parkok, kereskedelmi repülőterek és belvízi teherkikötők telekhatára közötti infrastrukturális összeköttetésekre terjed ki. A tervek szerint a támogatási rendszer ezen túlmenően egyes belvízi közlekedési infrastruktúrákra is kiterjed majd. A közép-magyarországi régió területén megvalósított infrastrukturális beruházások azonban nem részesülhetnek a támogatásból.

Az érintett infrastruktúrák állami hatóságok tulajdonába fognak kerülni, és minden potenciális felhasználó számára elérhetők lesznek. A teljes költségvetés a támogatási program ötéves időszakára (2009-2013) 16 900 millió HUF (59,9 millió EUR).


Side Bar