Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

IP/08/325

Brussel, 27 februari 2008

Concentraties: Commissie geeft Acer toestemming voor geplande overname Packard Bell

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de operatie waarbij het Nederlandse Packard Bell door de Taiwanese pc-bouwer Acer wordt overgenomen. Na toetsing aan de EU-concentratieverordening kwam de Commissie tot de conclusie dat de transactie de daadwerkelijke mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER) (of een wezenlijk deel daarvan) niet significant zal belemmeren.

Acer is een internationale leverancier van personal computers (pc's) en aanverwante producten, zoals laptops en desktop-pc's, servers en storage, LCD-monitoren en HDTV's. Packard Bell is een Europese leverancier van desktops, notebooks en digitale entertainmentoplossingen.

Het onderzoek van de Commissie leerde dat de geplande concentratie horizontale overlappingen zou opleveren voor desktops en laptops, voor thuis en voor op kantoor, en dit zowel op EER-niveau als op het nationale niveau. Toch zou er ook na de concentratie op alle segmenten van de pc-markt concurrentie blijven bestaan, met gevestigde alternatieve leveranciers zoals Hewlett-Packard, Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba, Sony en Lenovo.

Meer informatie over deze zaak is te vinden onder: http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m99.html#m_4979


Side Bar