Navigation path

Left navigation

Additional tools

IP/04/1191

Brüsszel, 6 October 2004.

USA-Boeing: Az EU a WTO-hoz fordul az USA Boeingnek juttatott támogatásai miatt

Az EU ma konzultációs eljárást kezdeményezett a Világkereskedelmi Szervezetnél (WTO) az Egyesült Államok ellen a Boeing részére nyújtott állítólagos támogatások miatt. Az EU úgy véli, hogy ezek a támogatások súlyosan megsértik a támogatásokról és ellentételezésekről szóló WTO-megállapodásban foglaltakat. A mai nap folyamán korábban Az USA eljárást kezdeményezett az Airbus-nak nyújtott európai támogatás miatt. Pascal Lamy, az EU kereskedelmi biztosa kijelentette: „Az USA-nak az Airbus részére nyújtott európai támogatást illetően a WTO-nál tett lépése nyilvánvaló figyelemelterelési kísérlet a Boeing saját magának okozott hanyatlásáról. Egyben azt is mutatja, hogy az Egyesült Államok soha nem volt komolyan érdekelt a hatályos 1992-es EU-USA kétoldalú megállapodás újratárgyalásában. Ha az Egyesült Államok ezt az utat választja, mi elfogadjuk a kihívást, főleg mivel éppen ideje, hogy felszámolásra kerüljenek azok az óriási támogatások, amelyeket az USA jogellenesen nyújt a Boeingnek, különösen a Boeing új 7E7 programjára, és amelyek kárt okoznak az Airbus-nak. Ennek ellenére sajnálatos, hogy az USA a peres utat választotta, ami destabilizálhatja a kereskedelmet és a beruházásokat, köztük a Boeing 7E7 projektjére vonatkozóakat is. A repülőgépiparban dolgozók érdekeik védelme tekintetében számíthatnak az Európai Bizottságra."

Az Egyesült Államok kormányzata a NASA-n, a honvédelmi minisztériumon, a kereskedelmi minisztériumon, valamint egyéb állami szerveken keresztül hosszú éveken keresztül támogatta a Boeinget, főleg a kutatási és fejlesztési költségek fedezése révén. 1992 óta a Boeing körülbelül 23 milliárd dollár amerikai támogatásban részesült. Ezenfelül az Egyesült Államok kormánya továbbra is évente mintegy 200 millió USA dollár értékű exporttámogatást juttat a Boeingnek az „Extraterritorial Income Exclusion Act” (a „Foreign Sales Corporations”, külföldi értékesítési társaságokról szóló törvényt felváltó exterritoriális jövedelem kizárásáról szóló törvény) alapján azon WTO-döntés ellenére, amely kifejezetten jogellenesnek nyilvánította ezeket a támogatásokat.

A legfrissebb és legkirívóbb jogsértést az a hatalmas összegű, mintegy 3,2 milliárd USA dollár támogatás jelenti, amelyet a Boeing 7E7, más néven „Dreamliner” repülőgépének fejlesztésére és gyártására többek között adócsökkentés és adómentesség, valamint infrastrukturális támogatás formájában biztosítottak. Az Európai Bizottság által az évek során összegyűjtött bizonyítékok világossá teszik, hogy a fenti támogatások ellentétesek a WTO támogatásokról és ellentételezésekről szóló megállapodásával.

A támogatások sértik továbbá a nagyméretű polgári repülőgépek kereskedelméről szóló, 1992. évi EU-USA megállapodást, amely pontosan szabályozza azon állami támogatás formáit és szintjét, amelyet az USA és az EU a Boeing, illetve az Airbus vonatkozásában nyújthat.

Az USA több mint két éven keresztül a Bizottság ismételt felhívására sem volt hajlandó részt venni az 1992-es megállapodásban kikötött kétoldalú konzultációkon. A Bizottság ennek ellenére az USA néhány héttel ezelőtti kérésére beleegyezett, hogy megbeszéléseket folytat az 1992-es megállapodás lehetséges módosításáról, amennyiben ezek kiterjednek a támogatások minden formájára, beleértve az Egyesült Államokban alkalmazott támogatásokat, továbbá hogy az USA a Boeing 7E7 számára nyújtott támogatásokat úgy módosítja, hogy azok megfeleljenek az 1992-es megállapodásnak.

Végül éppen akkor, amikor ezek a tárgyalások folyamatban voltak (legutóbb egy szeptember 16-án tartott konstruktív ülésen), az USA konzultációs eljárást kezdeményezett a WTO-nál az Airbus-nak nyújtott európai támogatás miatt. Ez a lépés azt sugallja, hogy az USA-nak az 1992-es megállapodás újratárgyalása iránti kérését kezdettől fogva nem lehetett különösebben komolynak tekinteni.

Konzultációs és vitarendezési eljárások a WTO-n belül

A WTO vitarendezési eljárása során az első lépés a panaszos tag részéről benyújtott konzultációs kérelem. Az alperesnek 10 nap áll rendelkezésére a kérelemre való válaszadásra, és (amennyiben a felek másként nem állapodnak meg) legkésőbb 30 napon belül meg kell kezdenie a konzultációt. A konzultáció célja a vitás kérdés kölcsönös megegyezéssel történő rendezése.

Amennyiben a konzultáció a konzultációs kérelem kézhezvételétől számított 60 napon belül nem vezet a vita rendezéséhez, a panaszos fél kérheti a vitarendezési testületet (DSB), hogy állítson fel vizsgálóbizottságot (a panaszos fél már a 60 napos időszak alatt kérheti vizsgálóbizottság felállítását abban az esetben, ha a két fél úgy ítéli meg, hogy a konzultáció nem vezetett a vita rendezéséhez).

A vizsgálóbizottság tagjainak kinevezése után a panaszos félnek általában 3–6 hét áll rendelkezésére első írásbeli beadványa benyújtására, az alperesnek pedig további 2–3 hete van a válaszadásra. Ezt két szóbeli meghallgatás és egy második írásbeli szakasz követi. Általában véve a vizsgálóbizottsági eljárás 12 hónapig tart. Ezt fellebbezés követheti, amely nem tarthat 90 napnál tovább.

További információ:

http://ec.europa.eu/trade/issues/sectoral/industry/aircraft/index_en.htm

http://ec.europa.eu/trade/issues/respectrules/dispute/index_en.htm


Side Bar