Navigation path

Left navigation

Additional tools

P. Nikiforos Diamandouros

Ombudsmanul European

Ombudsmanul European

EO/13/6

14 martie 2013

Ombudsmanul European, P. Nikiforos Diamandouros, anunță că se pensionează

Ombudsmanul European, P. Nikiforos Diamandouros, a comunicat Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, intenția sa de a se pensiona la 1 octombrie 2013.

Într-o scrisoare adresată D-lui Schultz pe 13 martie, Dl Diamandouros a explicat că la finalul lunii martie 2013 se vor împlini 10 ani de când a preluat funcția de Ombudsman European. Dl Diamandouros a declarat următoarele: „A sosit momentul să privesc dincolo de activitatea mea publică la nivelul Uniunii Europene și să-mi reiau anteriorul rol de dascăl și învățăcel al vieții publice, mai degrabă decât de actor al acesteia, și să redevin un cetățean activ.”

Dl Diamandouros i-a mulțumit D-lui Schulz, precum și predecesorilor săi, pentru sprijinul, încrederea și ampla susținere pe care Parlamentul, și în special Comisia pentru petiții, i le-au acordat în îndeplinirea rolului său de gardian al bunei administrații și în eforturile de a promova responsabilitatea, transparența și o cultură a serviciului în rândurile administrației UE. Dl Diamandouros l-a invitat pe Președintele Schultz să lanseze procedura de alegere a unui nou Ombudsman European de către membrii Parlamentului European.

Dl Diamandouros s-a născut pe 25 iunie 1942 la Atena, Grecia. După o carieră îndelungată ca profesor de științe politice în Statele Unite și Grecia, în 1998 a devenit primul Ombudsman al Greciei. În ianuarie 2003, Parlamentul European l-a ales în funcția de Ombudsman European. Parlamentul i-a reînnoit mandatul în 2005 și 2010.

Scrisoarea Ombudsmanului către Președintele Schultz poate fi consultată aici:

http://www.ombudsman.europa.eu/en/resources/otherdocument.faces/en/49549/html.bookmark

Ombudsmanul European investighează plângerile legate de administrarea defectuoasă în cadrul instituţiilor, organelor, oficiilor şi agenţiilor UE. Orice cetăţean sau rezident european, sau o întreprindere ori asociaţie dintr‑un stat membru poate depune o plângere la Ombudsman.Ombudsmanul oferă un mijloc rapid, flexibil şi gratuit de rezolvare a problemelor cu administraţia UE. Pentru informaţii suplimentare: http://www.ombudsman.europa.eu

Pentru informații de presă: Dna Gundi Gadesmann, Responsabilă mass-media și relații externe, tel.: +32 2 284 26 09, Twitter @GundiGadesmann, @EUombudsman


Side Bar