Navigation path

Left navigation

Additional tools

ECA/14/32
Luxembourg, 2014. július 3.

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

Az Európai Számvevőszék ellenőrzése: Eredményesen integrálta a Bizottság a termeléstől függő támogatást az egységes támogatási rendszerbe?

Az Európai Számvevőszék különjelentései, amelyek az év során folyamatosan jelennek meg, adott uniós költségvetési területekre vagy irányítással kapcsolatos kérdésekre irányuló kiválasztott ellenőrzések eredményeiről számolnak be.

Az „Eredményesen integrálta a Bizottság a termeléstől függő támogatást az egységes támogatási rendszerbe?”, című, 8/2014. sz. különjelentésünk azt értékelte, hogyan kezelte a Bizottság az adott agrártermelési mennyiségektől (pl. a megművelt földterület nagyságától vagy az állatok számától) függő támogatásoknak az egységes támogatási rendszerbe (SPS) történő integrációját a közös agrárpolitika (KAP) 2008-as állapotfelmérését követően. Az uniós számvevők azt vizsgálták meg közelebbről, hogy a Bizottság megfelelően felügyelte és ellenőrizte-e a támogatási jogosultságok kiszámítását a tagállamokban, hogy a tagállami jogszabályok megfeleltek-e az uniós szabályozás feltételeinek és alapelveinek, valamint hogy az illetékes hatóságok eredményes ellenőrzésekkel biztosították-e a támogatási jogosultságok helyes kiszámítását és odaítélését.

A jelentés főbb következtetéseit és ajánlásait Augustyn Kubik, a jelentésért felelős lengyel számvevőszéki tag mutatja be a sajtó képviselőinek.


IDŐPONT 2014. július 9. szerda, 10:30

HELYSZÍN RESIDENCE PALACE - Nemzetközi Sajtóközpont
MAALBEEK TEREM
155, rue de la Loi, 1040 Brüsszel – Belgium

SAJTÓCSOMAG: A sajtótájékoztatón a különjelentést és a sajtóközleményt tartalmazó sajtócsomagot bocsátunk rendelkezésre. A különjelentést a Számvevőszék honlapján (www.eca.europa.eu) tesszük közzé, az Unió 23 hivatalos nyelvén (amint a nyelvi változatok rendelkezésre állnak).

Élő közvetítés az interneten (EbS): http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1 Az adás idején kérdéseket lehet feltenni Twitteren: @EUAuditorsECA TOLMÁCSOLÁS: francia és angol nyelvű tolmácsolást biztosítunk


Side Bar