Navigation path

Left navigation

Additional tools

NL


EUROPESE REKENKAMER Luxemburg, 4 december 2013

ECA/13/43

UITNODIGING - PERSCONFERENTIE

De directe financiële steun van de Europese Unie

aan de Palestijnse autoriteit

Sinds 2008 is het grootste EU‑programma in het bezette Palestijnse gebied “Pegase Directe Financiële Steun (DFS)”, dat tussen 2008 en 2011 ongeveer 1 miljard euro aan financiering verstrekte. In deze doelmatigheidscontrole onderzocht de Europese Rekenkamer of de Commissie en de Europese dienst voor extern optreden dat programma gedurende die periode goed hebben beheerd.

Pegase-DFS moet de Palestijnse Autoriteit (PA) helpen om haar verplichtingen tegenover ambtenaren, gepensioneerden en kwetsbare gezinnen na te komen, om essentiële openbare diensten te verlenen en de overheidsfinanciën te verbeteren.

De voornaamste conclusies en aanbevelingen van het verslag zullen aan de pers worden gepresenteerd door de heer Hans Gustaf Wessberg (SE), het voor het verslag verantwoordelijke lid van de Europese Rekenkamer.


DATUM EN TIJDSTIP
Woensdag 11 december 2013 om 10.30 uur

LOCATIE The RESIDENCE PALACE - Internationaal perscentrum
Zaal MAALBEEK
Wetstraat 155,
1040 Brussel – België

EEN PERSMAP met daarin het speciaal verslag en een persbericht zal beschikbaar zijn tijdens de persconferentie. Het speciaal verslag wordt op de website van de Rekenkamer, www.eca.europa.eu, in 23 officiële talen gepubliceerd.

VERTOLKING is beschikbaar in het Frans en het Engels.


Side Bar