Navigation path

Left navigation

Additional tools


EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK

Luxembourg, 2013. december 4.

ECA/13/43

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

Az Európai Unió közvetlen pénzügyi támogatása a Palesztin Hatóságnak

2008 óta a legjelentősebb uniós program a megszállt palesztin területen a PEGASE közvetlen pénzügyi támogatás (PEGASE DFS) volt, amely 2008-tól 2012-ig körülbelül 1 milliárd euró finanszírozást nyújtott. Az Európai Számvevőszék teljesítmény-ellenőrzése azt vizsgálta, hogy a Bizottság és az Európai Külügyi Szolgálat jól irányította-e ezt a programot erre az időszakra nézve.

A PEGASE DFS abban igyekszik segíteni a Palesztin Hatóságot, hogy teljesíteni tudja a köztisztviselők, a nyugdíjasok és a veszélyeztetett családok iránti kötelezettségeit, fenn tudja tartani az alapvető közszolgáltatásokat, és javítsa a közpénzek kezelését.

Ajelentés főbb következtetéseit és ajánlásait Hans Gustav Wessberg (SE), a jelentésért felelős számvevőszéki tag mutatja be a sajtó képviselőinek.


IDŐPONT 2013. december 11. szerda, 10:30

HELYSZÍN RESIDENCE PALACE - Nemzetközi Sajtóközpont
MAALBEEK TEREM
155, rue de la Loi, 1040 Brüsszel – Belgium

SAJTÓCSOMAG: A sajtótájékoztatón a különjelentést és a sajtóközleményt tartalmazó sajtócsomagot bocsátunk rendelkezésre. A különjelentést a Számvevőszék honlapján (www.eca.europa.eu) az Unió 23 hivatalos nyelvén közzétesszük.

TOLMÁCSOLÁS: Francia és angol nyelvű tolmácsolást biztosítunk.


Side Bar