Navigation path

Left navigation

Additional tools


EUROPSKI REVIZORSKI SUD

Luxembourg, 4. prosinca 2013.

ECA/13/43

POZIV - TISKOVNA KONFERENCIJA
Izravna financijska potpora Europske unije Palestinskoj samoupravi

Izravna financijska potpora putem mehanizma PEGASE najveći je program EU-a u okupiranom palestinskom području od 2008. godine te su njime od 2008. do 2012. godine osigurana sredstva u iznosu od oko 1 milijarde eura. Ovom revizijom učinkovitosti poslovanja Europskog revizorskog suda ispitano je jesu li Komisija i Europska služba za vanjsko djelovanje dobro upravljale ovim programom u navedenom razdoblju.

Izravnom financijskom potporom PEGASE nastoji se pomoći Palestinskoj samoupravi u ispunjavanju obveza prema javnim službenicima, umirovljenicima i ugroženim obiteljima, održavanju osnovnih javnih usluga te poboljšanju javnih financija.

Glavne će zaključke i preporuke izvješća predstavnicima medija iznijeti član Suda odgovoran za izvješće, gospodin Hans Gustav Wessberg (SE).


DATUM I VRIJEME srijeda, 11. prosinca 2013. godine, u 10:30 sati

MJESTO ODRŽAVANJA RESIDENCE PALACE - Međunarodni tiskovni centar
DVORANA MAALBEK
155, rue de la Loi, 1040 Bruxelles – Belgija

Na tiskovnoj će konferenciji biti dostupan PAKET MATERIJALA ZA MEDIJE koji sadržava tematsko izvješće i priopćenje za medije. Tematsko izvješće bit će objavljeno na internetskoj stranici Suda, www.eca.europa.eu, na 23 službena jezika.

Osiguran je SIMULTANI PRIJEVOD na francuski i engleski jezik.


Side Bar