Navigation path

Left navigation

Additional tools

EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK

ECA/13/3

Luxembourg, 2013. február 18.

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA
A 2009‑es abruzzói földrengést követően az Európai Unió Szolidaritási Alapja által nyújtott támogatás: Az intézkedések helytállósága és költsége

2009. április elején földrengés sújtotta az olaszországi Abruzzo régiót és fővárosát, L’Aquilát, a becslések szerint több mint 10 milliárd eurós közvetlen kárt okozva. 2009 novemberében az Európai Unió félmilliárd euróval járult hozzá az olaszországi szükségintézkedésekhez az Európai Unió Szolidáris Alapjából (EUSZA).

Az Európai Számvevőszék különjelentései, amelyek az év során folyamatosan jelennek meg, adott uniós költségvetési területekre vagy irányítással kapcsolatos kérdésekre irányuló kiválasztott ellenőrzések eredményeiről számolnak be.

„A 2009‑es abruzzói földrengést követően az Európai Unió Szolidaritási Alapja által nyújtott támogatás: Az intézkedések helytállósága és költsége” c., 24/2012. sz. különjelentésünk azt vizsgálta, hogy i. a végrehajtási megállapodásban foglalt kiadások összhangban voltak‑e az EUSZA-rendelettel, ii. megfelelő volt‑e a CASE (olasz rövidítés, a.m. Complessi Abitativi Antisismici ed Ecosostenibili) projekt megtervezése és gyors volt‑e a végrehajtása, valamint azt, hogy iii. a CASE projekt végrehajtása a lehető leggazdaságosabban történt‑e.

A jelentés főbb következtetéseit és ajánlásait Ville Itälä, számvevőszéki tag mutatja be a sajtó képviselőinek.


IDŐPONT: 2013. február 25. hétfő, 10.30

HELYSZÍN RESIDENCE PALACE - Nemzetközi Sajtóközpont
MAALBEEK TEREM
155, rue de la Loi, 1040 Brüsszel – Belgium

SAJTÓCSOMAG: A sajtótájékoztatón a különjelentést és a sajtóközleményt tartalmazó sajtócsomagot bocsátunk rendelkezésre. A különjelentést a Számvevőszék honlapján (www.eca.europa.eu) a 22 hivatalos nyelv mindegyikén közzétesszük.

TOLMÁCSOLÁST francia és angol nyelven biztosítunk.


Side Bar