Navigation path

Left navigation

Additional tools


EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK Luxembourg, 2013. szeptember 24.

ECA/13/28

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

A Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) számára a kormányzáshoz nyújtott uniós támogatás

A jó kormányzás alapvető európai érték és az Unió harmadik országokkal folytatott fejlesztési együttműködésének kulcsfontosságú eleme. A KDK‑val folytatott strukturális együttműködés újbóli megkezdése óta az Unió 2003 és 2011 között közel 1,9 milliárd euró támogatást nyújtott, amivel az ország egyik legfontosabb fejlesztési partnerévé vált.

Az Európai Számvevőszék azt vizsgálta, hogy az uniós kormányzási támogatás megfelel‑e a szükségleteknek, és eléri‑e a tervezett eredményeket, valamint hogy az Európai Bizottság az uniós programok kialakítása során kellőképpen figyelembe veszi‑e a KDK bizonytalan helyzetét. Az ellenőrzés a választások lebonyolításához, a biztonsági ágazat reformjához (igazságügy és rendészet), a közpénzkezelés reformjához és a decentralizációhoz a 2003 és 2011 közötti időszakban nyújtott uniós támogatást vizsgálta.

AA jelentés főbb következtetéseit és ajánlásait Hans Gustav Wessberg, a Számvevőszék svéd tagja mutatja be a sajtó képviselőinek.


IDŐPONT 2013. október 1., 10:30

HELYSZÍN RESIDENCE PALACE - Nemzetközi Sajtóközpont
MAALBEEK TEREM
155, rue de la Loi, 1040 Brüsszel – Belgium

SAJTÓCSOMAG: A sajtótájékoztatón a különjelentést és a sajtóközleményt tartalmazó sajtócsomagot bocsátunk rendelkezésre. A különjelentést a Számvevőszék honlapján (www.eca.europa.eu) az Unió 23 hivatalos nyelvén közzétesszük (a nyelvi változatok a fordítást követően állnak majd rendelkezésre).

TOLMÁCSOLÁS: Francia és angol nyelvű tolmácsolást biztosítunk.


Side Bar